Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politia, tarata in instanta de Sarafu si Gheorghiu

ro

04 Dec, 2009 01:05 2928 Marime text

interlop_stila_sarafu_06.jpgStila Sarafu este singurul, până la acest moment, căruia instanţa nu i-a dat dreptate în litigiul cu Poliţia

„Răii" lumii underground constănţene nu apelează la justiţie numai pentru a le împărţi dreptatea în cazul răfuielilor „de cartier", ci iau instanţele drept scut chiar şi împotriva Poliţiei. La acest moment, pe rolul Judecătoriei Constanţa există cel puţin patru dosare în care nume „grele" ale unor personaje controversate ale oraşului au dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Printre aceştia se numără Stila Sarafu, Ionuţ Vanghelici, Petrică Tomescu şi Cristian Marian Gheorghiu. Cel care a lansat „moda" proceselor cu Poliţia a fost Petrică Tomescu, acţiunea sa fiind introdusă pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Constanţa pe 11 iunie 2008. Tomescu a dat în judecată Serviciul Poliţiei Rutiere al IPJ Constanţa, iar magistraţii Judecătoriei Constanţa i-au dat dreptate, în detrimentul Poliţiei, pronunţând o hotărâre favorabilă reclamantului. La scurt timp, exemplul lui Petrică Tomescu a fost urmat după o lună de tovarăşul său, Ionuţ Vanghelici, care, pe 11 iulie 2008, a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Rutiere - Secţia Autostrăzi, Biroul A2 şi a câştigat şi el procesul, dar la Călăraşi, după ce Judecătoria Constanţa a stabilit faptul că instanţele călărăşene sunt competente teritorial, nu cele constănţene. Între timp, în ciuda victoriei obţinute în faţa poliţiştilor, Vanghelici a reuşit din nou performanţa de a rămâne fără permis, astfel că din nou a dat în judecată Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa, procesul aflându-se în continuare pe rolul judecătoriei, din februarie şi până acum. La ultima înfăţişare, dosarul a fost amânat din nou, de data aceasta, pentru luna februarie 2010.

Singurul proces pierdut

În septembrie 2008, a venit rândul lui Cristian Marian Gheorghiu să se „răfuiască" în instanţă cu poliţiştii. Dosarul cu numărul 18829/212/2008 a fost înregistrat tot la Secţia Civilă a Judecătoriei Constanţa, părţi în proces fiind Gheorghiu şi IPJ. Obiectul dosarului este reprezentat de „plângere contravenţională seria AY nr. 1115114", iar din 2008 şi până în prezent magistraţii nu au putut ajunge la o concluzie cu privire la cine are dreptate, dat fiind că ba lipsesc relaţiile solicitate de la Poliţie, ba lipsesc martorii, ba lipseşte procesul verbal. Următoarea înfăţişare a fost stabilită pentru data de 21 decembrie. Nu în ultimul rând, al patrulea „greu" care a atacat Poliţia în instanţă este Stila Sarafu, el „războindu-se", la rândul său, tot cu Serviciul Poliţiei Rutiere. Dosarul are numărul 8618/212/2009 şi are ca obiect „plângere contravenţională seria CC nr. 2059882". Din nefericire pentru Sarafu, instanţa a decis că, de fapt, Poliţia avea dreptate când l-a sancţionat, astfel că, încă de la a doua înfăţişare, magistraţii i-au respins cererea, ca nefondată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii