Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu l-au lasat pe Pocora sa mearga la medic

ro

26 Apr, 2010 03:13 3635 Marime text
cap_10.jpgPus în libertate la sfârşitul lunii martie, Valentin Pocora, bărbatul suspectat că ar fi deţinut o fabrică ilegală de ţigări la Târguşor, a cerut instanţei să-i modifice controlul judiciar.

Motivul invocat de Pocora a fost unul de natură medicală, bărbatul argumentând că suferă de mic copil de mai multe afecţiuni şi că trebuie să-şi viziteze constant medicul. În ciuda acestor argumente, magistraţii Judecătoriei Constanţa nu s-au lăsat sensibilizaţi de suferinţele lui Pocora şi i-au respins solicitarea. La fel au procedat şi judecătorii Tribunalului, care i-au respins recursul. Valentin Pocora a fost eliberat provizoriu sub control judiciar la sfârşitul lunii martie, după ce a petrecut mai multe săptămâni în stare de arest preventiv. Alături de Gheorghe Enache, el este cercetat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Acuzaţiile care i se aduc sunt de „producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă", înşelăciuni cu privire la calitatea mărfurilor şi evaziune fiscală în sensul ascunderii bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, toate în concurs de infracţiuni. De menţionat că, la început, procurorii au cerut nu numai arestarea lui Pocora, dar şi pe cea a lui Gheorghe Enache. Judecătoria însă a respins propunerile de arestare, iar Tribunalul a decis ca Enache să fie cercetat în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, iar Pocora să fie arestat. Ulterior, acesta din urmă a făcut o cerere de eliberare sub control judiciar, care a fost admisă de instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Catalina 26 Apr, 2010 11:49 Ce dracu puneti poze de genul asta !!?? E cumva vreun infractor cautat de interpol sau violator in serie !??Daca il vede fiul meu pe strada o sa fuga crezand ca e vreun urmarit general.Sunteti nonprofesionisti ...asta se intampla in Romania.
  • g-unit 26 Apr, 2010 07:25 ce mecla de interlop are, mafiot sadea care, deh, s-a imbolnavit cand a fost prins inseland statul cu 100 de salarii anuale de bugetar