Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul galeriei FC Farul, trimis in judecata

ro

17 Jun, 2009 02:06 4678 Marime text

cap_1.jpgSorin Mihăilescu nu a venit la parchet pentru prezentarea materialului de urmărire penală

Sorin Iulian Mihăilescu, liderul galeriei FC Farul, a fost trimis în judecată în lipsă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind acuzat de prejudicierea cluburilor de fotbal Steaua şi Dinamo. Mai mult, potrivit datelor oficiale, se pare că bărbatul s-ar sustrage anchetei. 

Prin rechizitoriul întocmit de procurorii constănţeni pe 5 iunie, Mihăilescu a fost deferit instanţei sub acuzaţia de comercializare de produse contrafăcute, în formă continuată. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa, a fost înregistrat sub numărul 5966/118/2009, iar primul termen de judecată a fost fixat pentru 21 septembrie. Potrivit procurorilor, Mihăilescu este administrator al SC Delfin Sport SRL Constanţa, iar în 2005 a mai fost cercetat penal, în dosarul numărul 171/P/2005, tot pentru comercializare de produse contrafăcute, însă ancheta s-a finalizat cu aplicarea unei amenzi administrative. Pe de altă parte, Mihăilescu mai este cercetat şi în dosarul numărul 1745/P/2008, aflat pe rolul Parchetului Tribunalului Constanţa. Revenind la faptele propriu-zise pentru care este judecat liderul galeriei FC Farul, în vara anului 2007, bărbatul a fost depistat de poliţişti în timp ce comercializa produse contrafăcute, care aveau inscripţionate semne distinctive ale unor mărci protejate. Anchetatorii susţin că, pe 27 iunie 2007, poliţiştii au descoperit un stand amplasat în Satul de Vacanţă, unde doi tineri comercializau mai multe articole de îmbrăcăminte, şepci şi steguleţe care purtau însemnele FC Dinamo Bucureşti, FC Steaua Bucureşti, Poli Timişoara, Universitatea Craiova, AC Milan, Internazionale Milano, Real Madrid şi Rapid Bucureşti. Din cercetări, a reieşit că vânzătorii nu deţineau acordul titularilor mărcilor respective, iar cei doi au declarat că produsele îi aparţin lui Sorin Iulian Mihăilescu, bărbatul aducând în fiecare dimineaţă marfa la stand. Liderul galeriei FC Farul s-a prezentat şi el şi le-a declarat poliţiştilor că doar produsele inscripţionate cu „Steaua" îi aparţin, restul nefiind ale sale. Toate produsele au fost ridicate de anchetatori şi depuse în camera Corpuri delicte. Incidentul părea să se fi oprit aici, numai că, după nici măcar o lună, cei doi vânzători au fost prinşi de poliţişti, în acelaşi loc, comercializând produse contrafăcute. Din nou, Mihăilescu a venit la stand, la cererea poliţiştilor, şi a declarat că nu poate prezenta documente privind acordul titularilor mărcilor respective. În plus, microbistul a declarat că produsele respective făceau parte din stocul pe care îl avea încă de pe 27 iunie 2007 şi că a continuat comercializarea acestora pentru că a investit o sumă mare pentru achiziţionarea acestora şi nu doreşte să-şi piardă banii.

sorin_mihailescu.jpgA prejudiciat Steaua cu 12.596 de lei

Nu în ultimul rând, potrivit anchetatorilor, Mihăilescu şi-a asumat responsabilitatea pentru fapta comisă. Conform adreselor trimise de Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, toate mărcile inscripţionate pe produsele comercializate de firma lui Sorin Mihăilescu sunt înregistrate şi beneficiază de protecţie pe teritoriul României, cu excepţia AC Milan, Internazionale Milano şi Poli Timişoara. Reprezentanţii Clubului FC Steaua Bucureşti le-au transmis procurorilor că prejudiciul cauzat de comercializarea produselor contrafăcute se ridică la 12.596 de lei, din care 6.269 de lei reprezintă prejudiciul material, iar 6.300 de lei, cel moral. SC FC Steaua Bucureşti SA s-a constituit parte civilă în proces. La rândul său, FC Dinamo Bucureşti a revendicat un prejudiciu de 3.050 de lei, dar a precizat că nu doreşte să se constituie parte civilă în procesul penal. „Din administrarea probelor", spun procurorii, „se constată persistenţă în comportamentul infracţional din partea învinuitului Mihăilescu Sorin Iulian, având în vedere depistarea lui de către poliţişti, de două ori, în acelaşi loc, la date diferite, comercializând produse de marcă contrafăcute". În ceea ce priveşte produsele inscripţionate „Universitatea Craoiva", „Real Madrid", „Rapid Bucureşti", „Federaţia Română de Fotbal", „FC Farul Constanţa", şi „HCM Constanţa", anchetatorii au apreciat că, din moment ce nu există reprezentanţi ai titularilor mărcilor, care să depună plângeri, fapta nu există, deşi acestea se bucură de protecţie pe teritoriul ţării ca mărci înregistrate. Produsele au fost, totuşi, confiscate. Pe de altă parte, obiectele care purtau mărci ale Poli Timişoara, AC Milan şi Internazionale Milano i-au fost restituite lui Mihăilescu, pe motiv că nu sunt înregistrate la OSIM. Procurorii arată, în finalul actului de inculpare, că l-au citat în repetate rânduri pe Sorin Mihăilescu pentru a-i prezenta materialul de urmărire penală înainte de trimiterea în judecată, dar acesta nu a venit. În consecinţă, liderul galeriei FC Farul a fost trimis în judecată în lipsă. Sorin Mihăilescu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere în legătură cu această situaţie.

{mos_ri:Sorin Mihailescu,FC Farul}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii