Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iertat ca a distrus Logan-ul Politiei

ro

10 Sep, 2009 03:13 1846 Marime text

cap_1.jpgÎntr-un caz similar, IPJ Constanţa nu şi-a retras plângerea, chiar dacă pagubele fuseseră achitate

S-a urcat cu tractorul pe maşina Poliţiei, iar IPJ şi-a retras plângerea penală împotriva lui, după ce bărbatul a achitat reparaţiile. Este vorba despre Florinel Popa, bărbatul de 39 de ani care a intrat cu tractorul în maşina Poliţiei, în luna mai, încercând să omoare poliţiştii. În prezent, individul este judecat pentru tentativă de omor şi tentativă de omor deosebit de grav, după ce procurorii au încetat urmărirea penală pentru cele două infracţiuni de distrugere în formă continuată.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul nr. 1167/P/2009, s-a încetat urmărirea penală faţă de Popa pentru săvârşirea a doua infracţiuni de distrugere în formă continuată, dat fiind că cei doi bărbaţi ale căror autoturisme fuseseră distruse de acesta şi-au retras plângerile. În mod ciudat, la fel a procedat şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Totuşi, potrivit legii, IPJ ar fi putut să-şi menţină plângerea, chiar dacă pagubele ar fi fost achitate, urmărirea penală sau procesul mergând mai departe, în ciuda acestui aspect. Se pare, însă, că Inspectoratul de Poliţie a dat dovadă de mai multă clemenţă decât se aştepta individul care a trecut cu tractorul peste maşina instituţiei. Conform declaraţiilor subinspectorului Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, plângerea a fost retrasă după ce Florinel Popa a achitat integral valoarea pagubelor.

masina_politie_distrusa_material_ipj.jpgInteresul poartă fesul

„Interesul nostru a fost să reparăm autoturismul, să-l avem în stare funcţională", a explicat subinspectorul. Astfel, plângerea pentru distrugere a fost retrasă, considerându-se că, oricum, suspectul va fi judecat pentru tentativă de omor deosebit de grav, infracţiunea de distrugere fiind absorbită de aceasta, pedeapsa urmând să fie mai mare. Întrebat dacă acest gest nu ar putea crea un precedent şi ar încuraja cetăţenii să procedeze la fel, adică să distrugă maşinile Poliţiei, gândindu-se că, oricum, IPJ îi va ierta după ce vor achita daunele, Radu Croitoru a subliniat că acesta este un caz aparte, izolat, în care cetăţeanul în discuţie avea fapte mai grele. În acest sens, reprezentantul IPJ a amintit de un alt caz în care fuseseră sparte geamurile unui autoturism de Poliţie de la Secţia 2, însă, deşi cei vinovaţi au achitat reparaţiile maşinii, plângerea penală nu a fost retrasă şi a mers mai departe. Rămâne de văzut, totuşi, dacă cetăţenii vor înţelege aspectul izolat al cazului lui Florinel Popa şi nu se vor simţi încurajaţi de clemenţa IPJ Constanţa să procedeze la fel.

{mos_ri:IPJ Constanta,accident}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii