Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru „In sud-est au fost cele mai putine pagube ale inundatiilor“

ro

08 Jul, 2010 00:42 1209 Marime text

inundatii_-_gigi_chiru_23.jpgCu toate că inundaţiile şi efectele produse de căderile mari de precipitaţii nu au trecut încă, Inspectoratul Teritorial în Construcţii Sud-Est monitorizează îndeaproape situaţia din cele şase judeţe aflate în subordinea instituţiei. 

Ţinând cont de faptul că pericolul nu a trecut încă, inventarul de până acum ne arată că, în judeţele Galaţi, Brăila sau Tulcea, unde nivelul apelor a atins noi cote istorice, măsurile autorităţilor de a consolida digurile de apărare au fost de natură să diminueze efectele inundaţiilor. ,,Datorită interesului şi preocupărilor autorităţilor de stopare a efectelor dezastruoase a precipitaţiilor din ultima perioadă, în teritoriul Sud – Est, compus din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea, au fost înregistrate până acum cele mai puţine pagube dacă ne referim la numărul construcţiilor afectate. Dacă intervenţia autorităţilor nu ar fi fost una fermă, efectele inundaţiilor ar fi căpătat dimensiuni devastatoare“, a precizat Gigi Chiru, inspector-şef teritorial. 

La acest moment, situaţia cu evidenţa şi evaluarea distrugerilor cauzate de inundaţiile şi alunecările de teren din perioada 20 iunie - 06 iulie la nivelul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est arată astfel: în judeţul Vrancea nu au fost înregistrate distrugeri; în Buzău, în localitatea Lopătari, drumul comunal 159 este distrus de alunecări de teren, fapt ce pune în pericol accesul populaţiei a două sate situate în amonte de râul Slănic; în Brăila, până în prezent sunt afectate trei drumuri comunale, 20 de societăţi comerciale şi o instituţie publică, în localitatea Vădeni din acelaşi judeţ sunt înregistrate infiltraţii în digul Latinu-Vădeni pe 150 m, iar în Chişcani sunt infiltraţii în digul Noaianu-Chişcani pe o suprafaţă de 350 m. 

De asemenea, în Tulcea, au fost afectate 171 de locuinţe şi 369 anexe, dintre care trei sunt prăbuşite, respectiv una la Pătlăgeanca şi două la Tudor Vladimirescu. Aici mai sunt afectate DN 22 E, pe o suprafaţă de 0,4 km, în localitatea I.C. Brătianu, DJ 222 F, pe o distanţă de doi kilometri în localitatea Ostrov, iar DC1din localitatea Ceatalchioi este afectat pe 7,5 km, iar la Crişan DC 7 este deteriorat pe 3,5 km. Tot în Tulcea, digul din incinta silvică Sireasa, în lungime de aproximativ 40 km, are cinci breşe - două în satul Pătlăgeanca şi trei pe Braţul Chilia.

Drumul dintre Rasova şi Dunăreni, afectat de inundaţii  

În Galaţi, până la acest moment, este deteriorat un drum naţional în comuna Şendreni pe o distanţă de 1,7 km şi liniile de cale ferată Tecuci - Bărboşi pe o distanţă de cinci km, Cap Y - Staţie Bărboşi pe o distanţă de 250 metri.

La nivelul judeţului Constanţa, până la acest moment, sunt avariate şapte locuinţe - două în Cernavodă, patru în Hârşova, una în Ostrov, iar două drumuri judeţene sunt deteriorate în Dunăreni şi Rasova.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii