Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost „plătit" de judecători jaful de la Cafe Cafe

ro

28 Oct, 2011 01:00 1596 Marime text
Deznodământ final în cazul jafului cu cântec de la terasa de lux Cafe Cafe, petrecut în luna mai 2010, în urma căruia paznicul localului şi-a pierdut viaţa. Cezar Virgil Stăncescu, cel despre care procurorii din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa au stabilit că ar fi fost cel care a pus la cale atacul, rămâne condamnat definitiv la 17 ani de detenţie, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Ceea ce a cântărit mult în defavoarea tânărului a fost faptul că individul a fost colegul de muncă al paznicului de 72 de ani care şi-a pierdut viaţa în urma atacului. Singurul care a beneficiat de clemenţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost Laurenţiu Bogdan Târziu, recursul său fiind admis de instanţă. Foarte interesant, în privinţa lui Târziu, judecătorii bucureşteni au reţinut în favoarea sa faptul că poate beneficia de reducerea pedepsei, dat fiind că l-a denunţat pe Stăncescu. „Admite recursul declarat de inculpatul Târziu Laurenţiu Bogdan împotriva deciziei penală nr. 20/P din 17 februarie 2011 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie", a arătat Curtea Supremă. „Casează decizia penală atacată şi sentinţa penală nr. 427 din 23 decembrie 2010 a Tribunalului Constanţa numai cu privire la omisiunea aplicării dispoziţiilor art. 19 din Legea 682/2002". Mai exact, articolul cu pricina prevede faptul că „persoana care are calitatea de martor (...) şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege". În aceste condiţii, pedeapsa lui Târziu a fost redusă de la patru ani de detenţie la doi ani, pentru tăinuire.

Daune pentru paznicul mort

Restul recursurilor au fost respinse ca nefondate, astfel că al treilea suspect, Costin Ion, rămâne cu pedeapsa de zece ani de detenţie la care a fost condamnat în primă instanţă. Stăncescu şi Ion se află în detenţie, fiind închişi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă. În ceea ce priveşte familia paznicului de 72 de ani care a murit în timpul jefuirii restaurantului de lux, aceasta va primit de 12.048 de lei reprezentând despăgubiri civile şi 40.000 de lei reprezentând daune morale, banii urmând să fie achitaţi în solidar de Costin Ion şi Cezar Virgil Stăncescu. Totodată, restaurantul de lux va primi suma de 4.000 de lei, reprezentând despăgubiri civile. Conform actului de inculpare, în dimineaţa de 31 mai 2010, în jurul orei 7.00, Cezar Virgil Stănescu a spart restaurantul de lux Cafe Cafe, unde lucrase până în urmă cu două zile. Ancheta în ceea ce priveşte jaful de la Cafe Cafe a scos la iveală faptul că tânărul Stăncescu ar fi fost ajutat în atac de doi prieteni de-ai săi, Costin Ion, de 20 de ani, şi Laurenţiu Bogdan Tîrziu, de 23 de ani, ambii din Constanţa. În momentul atacului, Stăncescu a pătruns în local prin escaladarea unei copertine, a sărit înăuntru şi s-a dus glonţ la paznicul care dormea. Cu faţa acoperită cu un fes şi cu gluga hanoracului trasă pe chip, tânărul a început să-l lovească fără milă pe bătrân, în ciuda faptului că-i ştia vârsta şi că fuseseră colegi de muncă. Cei trei indivizi au fost prinşi la nici 24 de ore de la atac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii