Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sa plateasca toti, nu numai bugetarii!"

ro

19 May, 2010 03:31 1612 Marime text
claudia_editorial_2.jpgCam aşa sună mesajul pe care astăzi sindicaliştii mai multor confederaţii din ţară îl vor transmite celor de la Palatul Victoria. Cu alte cuvinte, să moară şi capra vecinului!

Cu puţin timp în urmă, când statutul de funcţionar public era un adevărat privilegiu, aceştia nu-şi mai încăpeau în piele de cât de bine este să lucrezi la stat, să mănânci din aceeaşi pâine mare şi gustoasă cu sute de mii de colegi din ţară, fără să dai prea multe explicaţii unui şef căruia îi pasă oricum numai de el. La fel de bune erau şi primele mari şi grase la fiecare mare sărbătoare, sporurile multe şi mărunte despre care nici nu ai fi crezut că există. De care, desigur, nu aveau parte decât bugetarii, eventual şi privaţii pentru care trudeau zi de zi pentru depăşirea targetului dat de şef. Şi-acum tot bugetarii sunt nemulţumiţi. Culmea! Este adevărat că un salariu de câteva milioane de lei pentru a întreţine o familie timp de o lună este o mare problemă, însă atunci când s-a terminat felia de tort gustoasă trebuie să mai mănânce şi pâine. Departe de mine o atitudine din categoria celor „aşa nu" în acest context economic dificil pentru toată lumea. Însă acum, când unele dintre remuneraţiile celor din mediul privat sunt relativ mai mari faţă de cele ale amărâţilor de bugetari, aceştia cer solemn şi răspicat să se facă dreptate: să li se taie tuturor salariile, toată lumea să suporte consecinţele memorandumului încheiat cu FMI. Adică să moară toată lumea de foame, metaforic sau nu vorbind, chiar dacă pe vremea când mulţi erau în situaţii critice, de supravieţuire, bugetarii erau cel mai bine cotaţi. Desigur, nu toţi bugetarii aveau venituri anuale mai mari decât ne-am fi imaginat, însă cele mai multe erau peste media suportabilă a bugetului statului. Şi-acum mă întreb, retoric, desigur, de ce să moară şi capra vecinului? Aşa ne-am învăţat noi, ca naţiune, să dorim răul altuia, să nu vrem să-i fie bine celui de lângă noi şi să chicotim de râs când acesta dă de necaz, fals compătimindu-l în faţă. Numai că acum, indiferent de ceea ce susţin cu vehemenţă bugetarii, şi sistemul privat va fi afectat într-o mare măsură. Şi-apoi, încotro cu toţii?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 23 May, 2010 12:25 BUGETARII si SINDICALISTII nemultumiti si nu numai,se pot REPROFILA in PATRONI PROSPERI ,pentru ca au bani si educatie profesionala...
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 22 May, 2010 09:33 ARMA PSIHOTRONICĂ ,ce a funcționat incă din COMUNISM și care in prezent a intrat pe mîna HIENELOR LIBERALE, a dat ”caracterul” acesta RĂU ,adică GELOZIA față de aproapele nostru care se străduiește sa munceasca BINE și MULT.