Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alege Papua!

ro

09 Nov, 2010 00:00 1973 Marime text
corina_samoila_1.jpgPapuaşul-şef de la Primărie, Radu Mazăre, ne-a băgat sub nas, toată săptămâna trecută, imaginile idilice din concediul din care tocmai s-a întors.

Apă albastră, soare, nisip... ce mai, laguna albastră, nu alta. În timp ce bătrânii care l-au votat stăteau la cozi pentru a avea ce să mănânce luna asta, Mazăre al nostru se bătea pe burtă şi râdea la unduirile de... balerină cu talent ale Lizetei Haralambie, veşnica sa companioană în escapadele exotice, care fusese imortalizată cum învăţa dansurile papuaşe de la localnice. Şi ce mai haz, ce mai râsete, ce mai distracţie. În timp ce angajaţii lui protestau din cauza salariilor micşorate, din cauza lipsurilor şi din cauza multor altor nemulţumiri puse de şeful lor în cârca cui este convenabil, primarul Constanţei dădea dulciuri unor copii care nu au văzut nici Brazilia, nici maşini de fiţe sau ceasuri scumpe, ci doar apă albastră şi nisip auriu. Copii poate mai fericiţi decât cei ai funcţionarilor din Primărie. Care trăiesc mai simplu şi mai liniştit decât oricare dintre noi. Şi pe care el, Radu Mazăre, ni i-a arătat nouă, celor din presă, pe ecranul unui televizor, ca pe un trofeu, ca şi cum ar fi fost Miss Univers în misiune umanitară, de parcă el, primarul unui oraş din România, se dusese acolo ca să dea un exemplu: Vedeţi, mă, eu, Radu de Constanţa, vin la voi în vacanţă. Şi cu numai 3.000 de euro, mai ieftin ca o zi la Monte Carlo. Că doar am fost şi pe acolo, da ce ştiţi voi, care nici nu aţi auzit de Monte Carlo. Da sirene aveţi p-aici? Să fie mai blonde şi mai înăltuţe, că localnicele sunt dulci, da nu tocmai pe gustul meu". Mi-l imaginez pe Mazăre spunând aceste cuvinte, exact aşa cum mi s-a părut că visez atunci când l-am văzut pe la toate televiziunile naţionale posibile, cu aventurile lui din Papua Noua Guinee. De parcă o naţiune întreagă trebuie să vadă cum el, primarul de Constanţa, este bun să-i ia locul defunctului Steve Irwin de la Animal Planet. Şi cum el, Radu Mazăre, îşi permite aşa ceva, chiar şi în perioada asta în care oamenii mor de foame. Uneori chiar la propriu. Nu pot descifra mesajul lui Mazăre, aşa cum nu-mi explic ce caută Lizeta mereu în preajma sa. Chiar nu înţeleg ce este cu parada asta, de ce atâta mândrie, de unde atâta infatuare. Sau este doar dorinţă de a împărtăşi cu semenii experienţele plăcute pe care le-a trăit?! Mai bine ne-ar lăsa... şi ar pleca în Papua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cerceteaza si nu crede! 09 Nov, 2010 07:15 Lizeta ii procura femei. Prietenii stiu de ce. Cercetati!
  • hoinarnet 08 Nov, 2010 23:51 Asteptand guvernarea PSD recitesc Marin Preda! " Se extinsese un timp asupra destinului intelectualului in noul regim care, dupa parerea lui, avea sa se instaleze curand si definitiv in tara noastra.El nu facea parte,imi declara,nici dintre cei care se grabisera sa se inscrie in partidul comunist,nici in partidul social-democrat a lui Titel Petrescu,in care intrau o multime de fripturisti crezand ca acest partid este de viitor,fara sa-si dea seama ca social-democratismul,care fusese puternic in Germania inainte de 1933 si fusese strivit de Hitler fiindca nu se putuse uni cu comunistii,era acum invinuit (dar fusese si inainte de catre Lenin) pentru oportunismul sau,care ar fi facilitat venirea lui Hitler la putere.Invinuirea aceasta...avea sa se extinda si asupra social-democratiei contemporane,deci si asupra celei romanesti,asa din principiu:prin simplu fapt ca esti social-democrat esti oportunist? Sa se uneasca partidul social-democrat cu cel comunist!...Se va uni!" (Marin Preda- Cel mai iubit dintre pamanteni) Video: 20 iulie 2009.Radu Mazăre,primar al Constantei si membru marcant PSD, protagonistul unui scandal cu tentă antisemită. În cadrul unei prezentări de modă de inspiraţie „army, primarul Constanţei a defilat îmbrăcat în uniformă de ofiţer nazist, alături de fiul său, Răducu. Deşi a înlăturat o svastică de pe chipiul făcut la comandă, Mazăre a uitat de cea de pe centură. "Nu nazist, ofiţer în armata germană, în Vermacht. M-am inspirat din filmul Operaţiunea Valkyrie. Costumaţia este făcută într-un atelier din Germania, care face costume identice cu cele care erau purtate de ofiţeri", a spus Radu Mazăre. http://brasovean2008.blogspot.com/2010/10/asteptand-guvernarea-psdrecitesc-marin.html