Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleister Crowley Omul care s-a vrut Antichrist

ro

31 Jul, 2012 01:00 2399 Marime text

descopera_1.jpgDespre Crowley se pot spune multe lucruri, o mare parte din ele adevărate. Dar oricum l-am privi, acest personaj a fost unul cu adevărat interesant, iar viaţa sa a rămas şi astăzi un uriaş şir de controverse şi scandaluri.

A rămas în istorie drept cel mai mare ocultist din secolul trecut, precum şi omul care a scris Cartea Legii şi a revelat Thelema lumii întregi. Tot el a fost probabil cel mai influent membru al unor societăţi oculte precum Golden Dawn şi Ordo Templi Orientis. Pe lângă satanismul său etalat ostentativ, Crowley s-a remarcat şi ca scriitor, poet, călător prin lume, artist, spion guvernamental britanic, anarhist, ba chiar şi alpinist, maestru de şah, yoghin şi mai ales dependent de droguri şi adept al libertinajului sexual fără nicio limită. Evident, cu un astfel de „Curriculum Vitae", presa şi oamenii l-au demonizat încă din timpul vieţii sale pe cel care a rămas în istorie sub titulatura de „cel mai malefic om din lume".

Dintr-un creştin familist, iese oare un Antichrist?

"Dacă nu ai voinţă, toată colecţia ta de virtuţi şi talente nu are niciun rost"

Bizara întrebare de mai sus primeşte un răspuns pe măsură dacă analizăm copilăria şi atmosfera care au şlefuit personalitatea lui Edward Alexander Crowley, numele adevărat al celui care avea să-şi spună mai târziu, Aleister Crowley, 666 Marea Bestie sau Frater Perdurabo. Intrigantul personaj s-a născut pe data de 12 octombrie 1875 în Leamington Spa, Warwickshire, Marea Britanie.

Mai târziu, în scrierile sale, Crowley afirma că a ales cu de la sine putere să se încarneze într-o familie creştină englezească, încă de când era un spirit rătăcitor în planurile astrale din jurul Terrei şi căuta un cuplu pe placul său pentru propria-i concepţie...

Tatăl său, Edward Crowley, era un prosper producător de bere locală şi un predicator dedicat în cadrul Plymouth Brethren, o mişcare conservatoare ce aparţinea Bisericii Evanghelice. Creştinul berar s-a străduit să-şi crescă odrasla rebelă într-un climat rigid, victorian, cu o morală aspră şi pe alocuri absurdă. Fapt care nu a făcut altceva decât să-i alimenteze şi să intensifice furia şi dispreţul viitorului ocultist la adresa creştinismului, aşa cum îl percepuse el încă din primii ani de viaţă.

Din fericire, tatăl ales de el însuşi (după afirmaţia proprie), avea să-i aducă şi unele avantaje materiale deloc de neglijat. Bunătoară, Edward Crowley avea să-i lase moştenire autointitulatului Antichrist de mai târziu mica sa fabrică de bere, de pe urma căreia Aleister nu s-a sfiit să profite, deoarece din banii rezultaţi din producţia şi comercializarea berii, şi-a plătit călătoriile şi publicaţiile-i faimoase.
Aleister a cochetat puţin şi cu şcoala, dar sistemul de predare şi metodica întâlnită nu l-au satisfăcut deloc, astfel încât abandonează cursurile Colegiului Trinity din Cambridge chiar înainte de absolvire. În schimb latura ocultă a cunoaşterii l-a fascinat de mic copil, astfel încât după abandonarea colegiului în anul 1889, Aleister intră imediat în rândurile celebrului ordin iniţiatic Golden Dawn.

În anul imediat următor, cumpără reşedinţa Boleskine House de lângă faimosul lac Loch Ness din Scoţia. Nu se ştie dacă l-a urmărit asiduu pe Nessie, dar casa cu pricina era zguduită deseori de orgiile sale, iar în momentele de respiro, Aleister performa aici, pătruns de patos extatic, ritualul Abra-Melin. Însă cel ce se voia cu orice preţ Antichrist ţinteşte mai sus şi, în anul 1900 călătoreşte în Mexic, unde primeşte gradul 33 în Francmasonerie.

Cititi articolul integral aici: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii