Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare trebuie sa plece in Brazilia?!

ro

08 Dec, 2009 00:28 4081 Marime text

deschidere.jpgDe ce i-a fost teamă, nu a scăpat

Primarul Mazăre a declarat, cu diferite ocazii, în campania pentru prezidenţiale: „Dacă iese Băsescu, Brazilia scrie pe mine!". Afirmaţia i-a întristat pe unii, dar pentru alţii a sunat ca o promisiune

În ultimele zile ale campaniei pentru prezidenţiale, primarul Constanţei i-a pus pe constănţeni în faţa faptului împlinit, încercând să-i şantajeze sentimental. „Ori pleacă Băsescu, ori plec eu!", le-a spus edilul obsesiv, în repetate rânduri, cu ocazia apariţiilor sale publice electorale. Constanţa aşteaptă acum ca primarul să se ţină de cuvânt, Radu Mazăre afirmând cu diferite ocazii că-şi respectă promisiunile.

În cele ce urmează, vă reamintim câteva dintre principalele afirmaţii, prin intermediul cărora Radu Mazăre spunea că, în cazul în care Traian Băsescu iese din nou preşedinte, va pleca în Brazilia.

Prima dată, Mazăre le-a vorbit constănţenilor despre plecare, în scrisoarea înaintată contribuabililor, folosind baza de date a Serviciului Public de Impozite şi Taxe. „Dacă vei alege ca Băsescu şi ai lui să ne ţină încă cinci ani într-un scandal continuu, să ne decidă soarta şi să ne saboteze, cu inima strânsă îţi spun că nu cred că voi putea să garantez ducerea la bun sfârşit a angajamentelor luate în faţa ta, pornind de la sprijinul pentru nevoiaşi şi terminând cu locuinţele ieftine pentru tineri", se arată în epistola lui Mazăre către constănţeni.

radu_mazare_30.jpgA doua oară, edilul a anunţat într-o conferinţă de presă că este pregătit să renunţe la primărie. „Dacă Băsescu iese preşedinte în continuare în România, o să-mi iau o casă în Brazilia şi o să mă mut acolo. Aici nu mai stau ca să mă ancheteze din două în două zile toate slugile politice ale lui Băsescu", declara Mazăre pe 26 noiembrie. „Nu sunt cu toate ţiglele pe casă, nu m-am născut primar, nu vreau să mor primar, nu sunt legat de gât cu această primărie. Pentru ce să mai stau? Să iasă Băsescu? Brazilia scrie pe mine!", adăuga el.

A treia oară, când Mazăre a spus că se va despărţi de constănţeni a fost în cadrul unei întâlniri lacrimogene cu pensionarii, la inaugurarea unui nou club pentru vârstnici, din zona Tic - Tac. „Ştiţi că eu fac din suflet, de ani de zile, lucrurile astea pentru voi. Dar vă rog, faceţi şi voi ceva pentru mine peste opt zile: Scăpaţi-mă de Băsescu!", le cerea el pensionarilor cu doar o săptămână înaintea alegerilor. „Gândiţi-vă bine! Îmi pare rău. Dacă iese Băsescu, ne despărţim", plusa Mazăre, în faţa vârstnicilor, sperând ca astfel să-i determine pe toţi din această categorie de vârstă să voteze cu Geoană.

Duminică, în ziua votării, Mazăre a spus din nou, cu ocazia venirii la urne, că va pleca spre Brazilia în caz că iese Băsescu. „Mă tot gândesc la sutele de oameni care aşteaptă ceva de la mine şi n-aş vrea să îi părăsesc. Am votat ca să plec în Brazilia doar în vacanţe, nu de tot. Om vedea dacă plec în vacanţă sau de tot... ", a declarat Mazăre, după ce a votat.

Rămâne aşadar, de văzut, dacă primarul se va ţine sau nu de cuvânt.

{mos_ri:Radu Mazăre,Brazilia} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 16 Dec, 2009 19:47 sa pleci dracului odata din primarie si sa il iei si pe constantinescu si gasca voastra, nu va mai vrea nimeni doar hodorogi ,care sunt senili ei nu stiu ce manevre faceti voi in primarie si va folositi de iei in campanie ,noi ceilalti stim tot ,si anume licitatiile false pe care le faceti vedeti ca noi stim chiar de la oameni vostri,pe care ii puneti sa faca ilegalitati,firmele de buna credinta nu poate castiga o licitatie cinstit ca voi o impartiti cu sleatca voastra ehe,e mult de spus dar poate cu ajutorul constantenilor o sa scapam de voi nenorocitilor,vreti numai voi sa traiti sa nu va mai ajute dumnezeu, si poate o sa asculte ruga oamenilor,rusine meritati sa fiti huiduiti in fiecare zi rusine ,rusine ,aceleasi blesteme si pentru familia voastra si copii vostri.
  • Aligatorul Vernil 10 Dec, 2009 07:14 Ia-l si pe Basescu in Brazilia poate va imprieteniti pe-acolo la un whisky ! Eventual nu va mai intoarceti deloc.
  • John 08 Dec, 2009 22:29 Pleaca odAta fasolica
  • PATRIOTUL 08 Dec, 2009 20:54 Draga Mazare este normal sa-ti iei zborul acolo unde ai promis adica in Braziliaau la puscarie.Ai promis constantenilor ca daca iese DOMNUL BASESCU presedinte,dumneata vei pleca din tara.De ce nu o faci,de ce nu esti corect?Acuzati cu totii ca s-a furat la alegeri.Mai tii minte cum ii luai pe pensionari de la club si le dadeai sa manance si sa bea cu conditia de a-l vota pe prostanacul. In ziua de 1 decembrie v-ati urcat pe scena de la Adamclisi dela VLADICA la opinca sa-l blamati pe DOMNUL PRESEDINTE TRAIAN BASESCU.Nu v-a iesit ,pensionarii au mincat,au baut pe gratis de la dumneata si l-au votat pe DOMNUL BASESCU,acum ii santajati ca le reduceti subventia la caldura,biletele de calatorie sau pachetele. Ati pierdut la revedere .
  • gaby 08 Dec, 2009 19:24 MAZAREE dute frate in BRAZILIA ca de asta am iesit cu totii l-a vot ,ca sa scape orasul de tine .DACA AI SANGE IN VENE ARATA-NE.Trage ceva pe nas ca sa ai curaj si LASANEEEE ca ne-am saturat de tine .TI-AJUNGE CAT AI FURAT...
  • Marcu 08 Dec, 2009 16:34 Sa plece Mazare dar sa-l vad intai cu catuse.Iar pentru alex care a notat mai sus " Sa-l pupi tu in fund cu toata ciorba lui de mazare.
  • sclavul isaura 08 Dec, 2009 16:09 Ajunsesem sa-mi fie rusine atunci cand, sunat de prieteni din tara eram intrebat ironic "ce mai e nou in Republica Mazare?" Asa eram si, din pacate inca suntem,etichetati in afara limitelor judetului si asta dintr-un motiv atat de evident incat parca refuzi sa crezi ca e adevarat: in Constanta Mazare a impus cu succes o DICTATURA personala si de grup ( si mai are tupeul sa-l acuze pe Base ca doreste instaurarea unei dictaturi).Nenorocitele alea de pungi cu produse alimentare cumparate la preturi exagerate si cu comision de la firme care traiesc si s-au imbogatit numai din aceasta "activitate" pus alaturi de numarul mare de persoane de varsta a treia au ajuns sa dea legitimitate unui hot de cea mai joasa speta si fara scrupule. Daca toti cei din primarie nu ar fi oamenii lui de casa si am avea acces la banii care intra in fondurile primariei si care apoi sunt cheltuiti dupa bunul lui plac, am vedea cu certitudine ca sumele sunt imense (Constanta NU ESTE UN JUDET SARAC) si ca doar o suma infima este cu adevarat cheltuita pentru a se face cu adevarat ceva pentru oras.Iar cand se mai face ceva pentru oras, se face doar prin firme "partenere" ale acestui curvar notoriu. Sa fim seriosi: atunci cand mazare a afirmat ca daca iese Basescu pleaca in Brazilia nu a mintit ! ESTE FORTAT SA PLECE PENTRU A NU FI ARESTAT ! Si, probabil, va pleca si va trai ca un belfer pana la adanci batraneti din banii ciorditi fara rusine, razand de noi si de prostia noastra ! Mai trebuie doar ca, functie de desfasurarea evenimentelor, sa stabileasca data.
  • surmelis argentina pusa 08 Dec, 2009 15:40 RADU MAZARE a fost pacalit de ALIANTA SUBTERANA si apoi de cea LEGALIZATA ca TRAIAN BASESCU ar putea fi invins. Dar iata ,stupoare ,TRAIAN BASESCU ,a fost salvat de DIASPORA . ADRIAN NASTASE n-a facut contestatie cand a pierdut prezidentialele ,dar MIRCEA GEOANA o face. De ce ??? Simplu!!! PSD-ul este aliat cu un PNL : PERFID,HOT, MINCINOS.
  • alex 08 Dec, 2009 14:29 ar trebui sa`l pupati in fund pe mazare pt ce a facut din cocioaba asta de oras...sunteti sclavii unui chior cocosat si chelios...sclavilor
  • constantean !! 08 Dec, 2009 14:21 MAZAREE PLEACA DIN CONSTANTAAA !!! PLEEEAACAAA DROGATULEEE ..
  • nicushoor are o toba! 08 Dec, 2009 13:44 .. sa punem mana de la mana sa-i cumparam un bilet... doar pentru dus!!!
  • mariana 08 Dec, 2009 11:32 ...tata, adio si n-am cuvinte...!!!
  • oana 08 Dec, 2009 11:30 Totusi unii dintre noi am prefera sa te duci dupa gratii, nu in brazilia; e mai usori sa fugi decat sa suporti consecintele propriilor actiuni, nu? oricum ar fi, PLEACA !!!!
  • Camelia G. 08 Dec, 2009 11:19 MOS CRACIUN CATRE MAZARE: "PENTRU TINE - CAFE DE BRASIL. FOR FREE ! FOR FREE!" DACA ESTI BARBAT ADEVARAT (DESI N-AI DOVEDIT-O PANA ACUM)TREBUIE SA TE TII DE CUVANT: PLEACA LA RIO SI NU SINGUR. IAI CU TINE SI SLUGILE TALE: NICUSOR, DOSPINEASCA, STAN, NEAGU, NEMIRSCHI, RACU SI TOTI CEI CARE TE-AU AJUTAT SA DISTRUGI CONSTANTA. SI IAI SI PE BATRANII CARORA LE PLANGI DE MILA. SA LE DAI NUCI DE COCOS IN LOC DE PUI. SA TE SATURI ACOLO DE PALMIERI, CA PE ACESTIA I-AM PLATIT NOI CU BANI GREI, IN TIMP CE PLOPII NOSTRI VECHI AU FOST RAPUSI DE TOPOARELE TALE. PLEACA ! PLEACA ! PLEACA! PLEACA ! PLEACA !
  • Încă pedelist... 08 Dec, 2009 11:05 MARE BUCURIE,MARE ! Haida-de iubiţi constănţeni doritori de SCHIMBARE! Câtă speranţe investiţi voi în acest moment sublim,în care Băse a fost reales preşedinte ! Bravo vouă fiindcă existaţi,bravo pentru speranţele şi optimismul vostru !Adevarul este ca PDL ul nu-l merita pe Traian Basescu,tot asa cum Basescu nu merita sa aiba in grija si sa corcolească un astfel de partid... Constatarea este valabila cel puţin aici la Constanţa.Împăunarea pe care o manifestă PDL ul constănţean în urma scorului electoral obţinut nu se justifică prin acţiunile electorale anemice desfăşurate în Dobrogea.Imaginea lui Băsescu este prea puternică,precum Umbra lui Mircea la Cozia,pentru ca cineva să creadă că electoratul constănţean a votat cu Traian Băsescu din prea multă iubire pentru PDL! Aşa cum gafele monumentale ale ultimei guvernări struţocămilă,şi tensiunile create în Constanţa de interesele celor două grupuri mari de aşa-zişi politicieni,îl putea costa pe Băsescu pierderea noului mandat,tot aşa ,acum când Băse a câştigat,el trebuie să remanieze fundamental,atât formula viitoarei guvernări ,cât şi organizarea teritorială a partidului pe care tot el l-a creat si l-a năşit ! DACĂ BĂSESCU NU AR FI EXISTAT,EL S-AR FI INVENTAT PE SINE ÎNSUŞI ! DE FAPT,POPORUL ROMÂN L-A CREAT PE BĂSESCU CA MASURĂ DE PAZĂ ÎMPOTRIVA PREAPLINULUI DE BATJOCURĂ LA CARE A FOST SUPUS ! Cât despre PDL,acest partid de tip BRUTUS,dacă doreşte cu adevărat să tragă la aceeaşi căruţă la care s-a înhămat Băsescu,trebuie neapărat să renunţe la interesele meschine care ii animă şi să se apuce serios de treabă ! Şi nu numai să rămână cu ea in mână...Despre Mazăre,plecarea lui în Brazilia sau rămânerea în Constanţa,nu ştiu dacă aţi mai avea răbdare sa-mi citiţi gândurile,dar este o cu totul altă problemă,de o amploare la fel de mare pt. constănţeni,dar prea puţin importantă pt. PDL .care lasă ocazie după ocazie sa-i scape ! O va scăpa sigur şi pe aceasta !!!! De ce ? Nici ei nu ştiu de ce ... în schimb,"prietenii"ştiu de ce !
  • oana 08 Dec, 2009 11:04 Adio mazare!!! tine-te de cuvant !!!
  • congo 08 Dec, 2009 11:02 acelasi material, dar intr-o forma ceva mai bascalioasa, il citim in ciget liber. De ce nu va uniti voi, sa scoateti o singura gazeta? Scapati mai ieftin si platiti jumatate din oameni. Oricum scireti aceleasi chestii
  • wolf 08 Dec, 2009 09:51 Pleaca pe dracu` ... a recurs pana si la ultimile siretlicuri numai numai sa mai ia ceva voturi . A sarit calul si o sa ii cada regatul ...
  • dan 08 Dec, 2009 09:40 daca nu pleci mai repede in Brazilia, ai rezervată o camera la Poarta Albă, aşa se aude!
  • gigel 08 Dec, 2009 07:58 asta era o ,,spusa,,pentru batranii care-l preamaresc pentr-un blid de linte,cum sa-si paraseasca cuibul caldut aducator de profit ?...ce nu se stie de cei care ii asteapta darul, care nu-i din buzunarul lui,ca toti primarii dau pungute cu ceva acolo pentru asigurarea unei mase de manevra....
  • redivivus 08 Dec, 2009 07:44 Nu e gluma.Cat timp indivizilor de teapa lui Mazare si Constantinescu nu li se confisca averile care nu pot fi justificate prin venituri legale,si nu sunt judecati si condamnati pentru tot raul facut Romaniei prin jefuirea averii statului,nu sunt sanse sa se schimbe ceva in Romania.Locul lui Mazare nu este in Brazilia ci la Poarta Alba.Dar ma indoiesc ca se va intampla asa ceva.Banditii sunt solidari.Ei fac legile.Ei ocupa functiileimportante in stat.Datorita lor,s-a ajuns in situatia in care clientela politica este mai tare decat parlamentul si decat guvernul.Plecarea lui Mazare si a lui Constantinescu din fruntea celor doua institutii pe care cu dezonoare le conduc,va insemna explozia care va distruge cloaca imbogatita,parazitara si ostila democratiei.Asta trebuie sa faca Basescu in noul sau mandat.Sa-l sprijinim.Dar o va face,sau se va limita doar la declaratii belicoase?Asta e intrebarea.
  • ion 08 Dec, 2009 04:48 Mazare tata , umfla vela si tine-o spre Brazilia !!!daca esti barbat si ai singe in instalatie
  • Un sfat 08 Dec, 2009 02:32 Sa-i cumparam un ceas cu cuc.A venit vremea sa se scoale de dimineata.Mazare va trebui sa plece si el la munca.Sa caute un job.
  • Alex 08 Dec, 2009 01:20 Sper sa se tina de cuvant si sa plece.M-am saturat de el.Se tot lauda ca face multe dar nu face nimic.E in stare sa dea transport gratuit la batranii cu pensia mai mica dar nu se gandeste si la altii care lucreaza pe salarii mizere:) Si toti cei care il lauda pe Mazare ca da pachete,stati linistiti ca nu da din banii lui, tot de la noi da :)
  • fara nume 08 Dec, 2009 00:47 DA DA DA. DAR NU SINGUR CI CU TOATE RAPANDULELE CARE AU PROFITAT DE PE URMA LUI SII CARE L-AU PERIAT PANA ACUM.