Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are termen pe 12 iulie Paul Foleanu a atacat în instanţă Consiliul Local Mangalia pentru invalidarea sa

ro

04 Jul, 2012 02:24 1304 Marime text
Foleanu__Paul_Foleanu_2.jpgDemocrat-liberalul Paul Foleanu a atacat în instanţa de contencios administrativ hotărârea prin care Consiliul Local Municipal Mangalia a decis invalidarea sa în funcţia de consilier local. Potrivit propriilor sale declaraţii, Foleanu are termen în dosar pe data de 12 iulie.

Aşa cum anunţam în ediţia de marţi a cotidianului ZIUA de Constanţa, comisia de validare a noului Consiliu Local Municipal Mangalia nu a validat mandatul democrat-liberalului Paul Foleanu, invocând o decizie prin care acesta a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. În contextul şedinţei de constituire a CLM Mangalia, Foleanu a declarat că invalidarea sa reprezintă un abuz al comisiei, aceasta din urmă neavând puterea să decidă aşa ceva. În acest sens, democrat-liberalul preciza că, potrivit Articolului 31, Alineatul 4 din Legea 215 a administraţiei publice locale, comisia nu poate propune invalidarea unui ales local decât dacă se constată încălcarea condiţiilor de eligibilitate de către acesta sau dacă mandatul său a fost obţinut prin fraudă.

În cursul aceleiaşi zile, Paul Foleanu a atacat în contencios administrativ, la Tribunalul Constanţa, hotărârea de Consiliu Local prin care a fost invalidat. Este vorba despre dosarul 7655/1182012, în care democrat-liberalul are calitatea de reclamant, iar Consiliul Local Mangalia pe cea de pârât. Foleanu ne-a declarat că are termen pe 12 iulie în dosar. „Am termen pe 12 şi am atacat pe motiv de nelegalitate. Comisia era limitativ învestită spre a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de eligibilitate şi posibila fraudă. Eu nu am încălcat nimic".

În continuare, democrat-liberalul a afirmat că „e dreptul PDL, câştigat în alegeri, de a avea şase consilieri în Consiliul Local, nu cinci, aşa cum au preferat reprezentanţii PSD, majoritari în comisia de validare". „Probabil că motivul acţiunii PSD împotriva noastră e faptul că am declarat că grupul nostru de consilieri va colabora şi va sprijini proiectele primarului Cristian Radu", a conchis Paul Foleanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii