Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Am luat pulsul lucrărilor Ce se mai face pe tronsonul Cernavodă - Medgidia din A2 (Galerie foto)

ro

25 Sep, 2012 01:00 2781 Marime text
stareautostrada2.jpgTronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui (A2) a împlinit, recent, două luni de la inaugurare. Pe acest tronson, deschis circulaţiei în prezenţa premierului Ponta, care recunoştea la momentul respectiv că nu-şi asumă meritul pentru Autostrada Soarelui, se circulă în regim de drum naţional, cu 80 de kilometri pe oră.

Amintim că lucrările la tronsonul Cernavodă - Medgidia s-au derulat greu şi asta din cauza faptului că francezii de la Colas, care au câştigat iniţial contractul, nu au respectat graficul lucrărilor, iar din acest motiv contractul a fost reziliat. Ulterior, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a organizat o nouă licitaţie, câştigată de această dată de consorţiul Astaldi SPA - Max Boegl.

stareautostrada1.jpgCare este, însă, situaţia la două luni de la inaugurare, cu atât mai mult cu cât, pe 20 iulie, deci chiar în ziua inaugurării, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, declara că tronsonul Cernavodă - Medgidia va fi finalizat, până la sfârşitul lunii august, pe ambele benzi: „Există un grafic care s-a actualizat de când s-a instalat Guvernul USL Ponta, sperăm ca în luna august să fie finalizată (n.r. - Autostrada Soarelui). La sfârşitul lunii august, da". Am fost la faţa locului şi am luat „pulsul" lucrărilor. Astfel, ieri, pe tronsonul Cernavodă - Medgidia se circula tot pe o singură bandă pe fiecare sens de mers. Ceea ce se poate remarca este construcţia grupurilor sanitare de pe acest tronson, utilajele încă prezente pe teren şi parapeţii nefinalizaţi.

Concret, de la kilometrul 179 din tronsonul menţionat al A2 se circulă pe o singură bandă, pe fiecare sens de mers. Pe unele porţiuni se toarnă încă un nou strat de asfalt. Totodată, între km 176 şi 179 la parapeţii laterali încă se lucrează, iar cei centrali lipsesc.

Până la km 176, se circulă, în cele două sensuri, dar pe o bandă, în sensul de mers dinspre Peştera spre Cernavodă. De la km 176 se trece, însă, pe cealaltă bandă, adică direcţia de mers dinspre Cernavodă spre Constanţa. Pe anumite porţiuni de drum sunt amplasaţi parapeţi centrali temporari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii