Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenuri de casa pentru tinerii din Agigea

ro

10 Jul, 2009 02:24 3752 Marime text

agigea_primar_cristian_carj.jpgPrimarul Cristian Cârjaliu afirmă că, în toamna anului viitor, vor fi date în folosinţă 400 de loturi de casă pentru tineri şi persoane defavorizate

Un nou cartier se va dezvolta în comuna Agigea, în următorii ani. Este vorba despre zona situată pe dreapta drumului spre Techirghiol. 

Potrivit primarului comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, vor fi date în folosinţă, în toamna anului viitor, 400 de loturi de casă tinerilor şi persoanelor defavorizate. „Vom da aceste terenuri în baza Legii 15/2003 privind sprijinului acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, dar şi persoanelor defavorizate. În ultima şedinţă, din 3.07.2009, s-a aprobat studiul de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal", ne-a declarat primarul. Terenurile vor avea o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi fiecare, iar noul cartier se va întinde pe o suprafaţă de circa 20 de hectare. „Fostul primar dorea să dea acest teren investitorilor, însă eu am susţinut, încă de pe vremea când eram consilier, că acest teren trebuie să fie al tinerilor", a precizat Cristian Cârjaliu. Noul cartier va include zone pentru utilităţi - spaţii destinate construirii de instituţii publice (grădiniţe, şcoli etc) - dar şi spaţii verzi. Potrivit edilului din Agigea, noul cartier va avea o arhitectură unitară. La primirea terenului, în funcţie de fondurile existente, tinerii ar putea primi gratuit proiectul de casă. 

Un proiect important pe care administraţia locală din Agigea îl are în derulare este şi cel privind achiziţionarea de mobilier pentru şcoli, desfăşurat în parteneriat cu Ambasada Japoniei. „Am depus acum o lună un proiect la Ambasada Japoniei pentru achiziţionarea de mobilier pentru şcoli. Este vorba despre un proiect Phare, cu o valoare de 40.000 de euro", a precizat Cristian Cârjaliu.

De asemenea, Primăria Agigea a achiziţionat două microbuze pentru transport şcolar, în valoare de 35.000 euro fiecare, şi trei Logan-uri pentru Poliţia Comunitară.

Campania pentru referendum este în toi

La obiectivele de interes pentru comunitatea locală din Agigea se adaugă şi pregătirea referendumului din 19 iunie, când locuitorii comunei vor fi consultaţi cu privire la apartenenţa teritorială a Portului Constanţa Sud - Agigea. Cu ocazia referendumului ce va fi desfăşurat pe 19 iulie, locuitorii comunei vor fi chemaţi să se pronunţe prin Da sau Nu la întrebarea: „Sunteţi de acord cu reîntregirea unităţii administrativ-teritoriale a comunei Agigea cu suprafaţa de 988 ha, reprezentând Portul Constanţa Sud - Agigea şi stabilirea graniţelor administrativ-teritoriale ale acesteia în suprafaţă totală de 5.723 ha?". Pentru desfăşurarea referendumului au fost alocaţi de la bugetul local 1,5 miliarde de lei vechi, însă primarul consideră că nu se va cheltui întreaga sumă. În momentul de faţă se desfăşoară campania electorală pentru referendum, prin care locuitorii comunei sunt informaţi cu privire la ceea ce înseamnă reîntregirea unităţii administrativ-teritoriale din care fac parte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • costel_2457@yahoo.com 10 Dec, 2009 16:50 Foarte buna ideea cu loturile de construit case pentru tineri.Eu sunt din c-ta si as vrea sa cumpar un lot de 400 mp sa fac o casa pentru una din fetele mele,ce spuneti se poate ?si cit m-ar costa.Va multumesc.