Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telenovela cu SRL-ul Primăriei Cernavodă continuă Pe cine dezavantajează numirea unui nou administrator la SC Utilităţi Publice SRL

ro

18 Jul, 2011 00:00 2143 Marime text
Cernavoda_-_Mariana_Mircea_14.jpgPotrivit datelor publicate în Monitorul Oficial al României Partea a IV-a, nr. 2630/15.VII.2011, SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL, prin hotărârea nr. 2, din 26 iunie a.c., şi-a majorat capitalul social şi valoarea unei părţi sociale şi a fost acceptată retragerea din funcţia de administrator a Auricăi Ţârţâră şi numirea, în locul său, a lui Lucian Dan

De menţionat că societatea este reprezentată legal de primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea.

Capitalul social al firmei a fost mărit de la 3.000 de lei la 300.000 de lei, iar valoarea unei părţi sociale a ajuns de la 20 de lei la 2.000 de lei. În total, capitalul social a fost împărţit în 150 de părţi sociale.

La acest moment, administratorii societăţii sunt nou desemnatul Lucian Dan, care îndeplineşte atribuţiile de administrator pentru Serviciul de Salubritate, Spaţii Verzi, Reparaţii Străzi şi Clădiri, Buget - Contabilitate, Serviciul Intern de Prevenire şi Protecţie, din cadrul SC Utilităţi Publice SRL şi Laurenţiu George Dumitrescu - administrator pentru Serviciul de Apă-Canalizare-Termoficare, din cadrul SRL-ului primăriei. Mandatul noului administrator desemnat este de doi ani.

La începutul lunii iunie, unul dintre salariaţii SRL-ului, Nicolae Zlate, a transmis Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa o adresă prin care prefectul Claudiu Palaz este înştiinţat despre demersul primarului Mariana Mircea care, printr-o hotărâre de Consiliu Local adoptată în şedinţa din iunie, a iniţiat un proiect referitor la aprobarea revocării din funcţia de administrator al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL a Auricăi Ţârţără şi numirea acesteia pe postul de şef serviciu gestionare deşeuri ocupat, până atunci, de Nicolae Zlate. Acesta ocupa funcţia pe care urma să fie numită Aurica Ţârţără din 19 octombrie 2010, post preluat în urma unui concurs, nu printr-o numire, aşa cum s-a făcut în cazul Auricăi Ţârţără. Mai mult, la momentul în care a fost făcută numirea pe funcţie a acesteia¸ cel care ocupa funcţia de şef al serviciului de gestionare a deşeurilor se afla în concediu legal de odihnă, fapt care nu permitea, conform legii, schimbarea acestuia din funcţie cu atât mai mult cu cât postul nu era nici măcar vacant. În acest caz, singura modalitate de a ocupa funcţia era doar în urma susţinerii unui concurs. „Din conţinutul HCL Cernavodă nu rezultă explicit că raportul meu de muncă încetează începând cu data de 15.06.2011, dată la care începe să producă efecte această hotărâre ca urmare a numirii d-nei Ţârţără Aurica pe postul pe care eu îl deţin în prezent. Nu există nicio altă hotărâre prin care raportul meu de muncă a încetat sau urmează să înceteze", precizează Nicolae Zlate în scrisoarea înaintată prefectului judeţului în urmă cu o lună. Zlate susţine că rocada de funcţii a fost făcută şi în contextul actualului peisaj politic. „Conjunctura politică de la nivel local (datorită semnării protocolului USL - alianţa PSD-PNL-PC) şi presiunile primarului asupra consilierilor, au făcut posibilă adoptarea acestei hotărâri absurde şi nelegale, pentru a numi reprezentantul PSD pe postul de administrator al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL", susţine Zlate, solicitând, în încheiere, reprezentantului Guvernului în teritoriu, să atace în contencios administrativ HCL Cernavodă nr. 130/06.06.2011, fiind, în opinia sa, nelegală şi netemeinică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii