Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxele îi ard la buzunar pe cei cu mai multe case Constănţenii, aşteptaţi să-şi plătească diferenţele de impozit

ro

24 Aug, 2010 00:00 994 Marime text
Până pe 30 septembrie, toţi proprietarii a două sau mai multe imobile vor trebui să se prezinte la ghişeele agenţiilor fiscale pentru a depune şi completa declaraţii speciale rectificative pentru ca ulterior, până pe 31 decembrie, să poată plăti diferenţa de impozit. 

Potrivit unui comunicat remis de Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local, declaraţiile rectificative fac referire la persoanele fizice cu mai multe clădiri în proprietate. Diferenţa de impozit este reglementată de OUG 59/2010 privind modificarea Codului Fiscal, potrivit căreia, de la 1 iulie, impozitul pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu se majorează cu 65%, pentru a doua clădire cu 150%, iar pentru a treia şi următoarele cu 300%. Excepţie de la această prevedere legală fac clădirile dobândite prin succesiune legală.   
Până pe 31 decembrie trebuie achitată şi diferenţa de impozit rezultată în urma recalculării. Cei care vor plăti diferenţa până la 30 septembrie vor beneficia de o reducere de 10%. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii