Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stufstock 2009, doar cu formatii romanesti

ro

20 Aug, 2009 22:45 2039 Marime text

Cea de a VII-a ediţie a festivalului STUFSTOCK va avea loc la Vama Veche, în zilele de 3, 4 şi 5 septembrie, aducând, anul acesta, doar formaţii româneşti, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, organizatorul evenimentului, Valentino Rudolf.

„Stufstock de anul acesta este făcut puţin pe fugă, pentru că am stat ceva în expectativă în ceea ce priveşte finanţarea. Sperăm să iasă la nivelul celui de anul trecut. (...) Este un an care va aduce pe scenă doar formaţii româneşti, motivul principal fiind, evident, faptul că finanţarea a fost găsită târziu şi era foarte greu să mai putem contacta formaţii de afară, iar în plus, anul acesta, intrarea va fi liberă. Ne vom muta la loc pe plajă, chiar mai pe plajă ca până acum", a precizat organizatorul festivalului.

Festivalul se va deschide pe 3 septembrie cu un concert aparte, o colaborare specială între Golden Stufstock şi Mike Godoroja & Blue Spirit. Este vorba de proiectul „Balkanic Zeppelin", care îi va avea ca invitaţi pe Marius Mihalache, Corneliu Stroe, alături de Dan Iliescu de la Timpuri Noi, Cezar Popescu de la Viţa de Vie şi de grupul de muzică veche românească „Trei parale".

Plecând de la celebrul album Page/Plant, „No Quarter", şi trecând prin esenţa de blues a anumitor piese din catalogul de aur al grupului Led Zeppelin, proiectul „Balkanic Zeppelin" va prezenta o variantă extrem de etno electrică a experienţei pe care au avut-o împreună.
Pe aceeaşi scenă cu Balkanic Zeppelin, în deschidere, va urca The Others, una dintre trupele care au debutat la Stufstock în 2007.
Seara de 4 septembrie va fi deschisă de un concert extraordinar susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică, împreună cu Stelu Enache şi Fanfara 10 prăjini. Târziu în noapte, Mircea Baniciu şi Josef Kappl, susţinuţi de Vlad Cnejevici (clape, voce), Teo Boar (chitară electrică şi acustică) şi Cristi Iorga (tobe), vor cânta pentru vamaioţii de pe plaja Golden Stufstock.

Pe scena Golden Stufstock vor mai cânta Rain District, Trooper, Snails, Celelalte Cuvinte, Luna Amară, Deka Dens (4 septembrie), dar şi Phenomenon, Les Elephants Bizares, ZOB, Kumm, EMIL, Timpuri Noi, Urma, Zdob şi Zdub, The Amsterdams, Dj Sile (5 septembrie).
Pe scena secundară, de la Goblin & Gulag vor urca artiştii de la Blood Print, EVO, Highlight Henosis, Alternativ Quartet, Tep Zepi, Godmode (pe 4 septembrie), precum şi cei de la Propaganda, Hush, Nuage, Relative, The Mushroom Story şi L'orchestre Roche (5 septembrie).
Organizatorii au precizat că fiecare formaţie invitată va avea la dispoziţie 45 de minute să-şi încânte fanii.
Rudolf Valentino a precizat, joi, că s-a decis ca scena principală să fie din nou pe plajă, revenind astfel la farmecul vechilor ediţii, însă locul de desfăşurare va fi, totuşi, îngrădit.

STUFSTOCK 7 va aduce pe cele două scene amenajate cele mai bune trupe româneşti de muzică rock ale momentului, care au susţinut concerte extraordinare şi în ediţiile anterioare ale festivalului. Pe scena secundară, plasată la Goblins & Gulag, vor concerta trupe tinere care nu au mai apărut până acum la STUFSTOCK, dar şi trupe care au mai cântat la ediţiile anterioare pe scena de tinere talente.
Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de persoane, devenind unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. Anul trecut, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene, în faţa a 8.000 de oameni.
Printre trupele străine participante la ultimele trei ediţii se numără Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii