Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţul procuroarei Scăeţeanu, angajatul co-inculpatului lui Mazăre (documente)

ro

14 Oct, 2010 00:00 5899 Marime text
procurori_-_parchetul_constanta.jpg

Valentin-Gheorghe Ionescu, prin firma sa, Habitat şi Ambient, este inculpat în dosarul retrocedărilor, la capitolul cesionari cumpărători de drepturi succesorale

Corina-Mihaela Scăeţeanu este procurorul-şef al secţiei Maritim Fluvial din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Declaraţiile sale de avere, postate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, nu ne arată că ar avea cine ştie ce avere. Însă, interesant este că soţul ei, Mihail Teodor Abălaru, este angajat, potrivit actului declarativ, al SC Habitat şi Ambient SA, firmă care apare în dosarul retrocedărilor în care inculpaţi sunt primarul Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. În 2005, procurorul deţinea un apartament pe strada Micşunelelor şi o Dacia 1310 şi câştiga anual 375.125.019 lei. Un an mai târziu, apartamentul a fost schimbat cu un altul, pe strada Lotus. A rămas Dacia şi s-a notat în declaraţia de avere vânzarea proprietăţii de pe Micşunelelor, pentru 30.000 de euro, Mariei Constantin. De asemenea, a apărut şi un credit, pe 20 de ani, la BCR, în valoare de 88.400 de euro. Dar nu a fost declarat venitul câştigat. Declaraţia de avere din anul 2007 nu este postată pe site-ul CSM, acesta fiind, probabil, anul în care Corina-Mihaela Scăeţeanu a devenit mamă. Actul declarativ completat în 2008 nu are cine ştie ce modificări: un depozit bancar de 44.000 de lei, dar şi venitul soţului, Mihail Teodor Abălaru, din activităţi profesionale - 9.837 lei. Procuroarea câştigase, în anul fiscal anterior completării declaraţiei, 80.853 de lei.

„Care dosar?“

În 2009, depozitul bancar a crescut cu 20.000 de lei, iar creditul a fost declarat ca fiind de „numai“ 85.000 de euro. Corina Scăeţeanu câştigase cu un an înainte 88.352 de lei, iar soţul, din activităţile prestate la SC Amex Consulting SRL şi SC Habitat şi Ambient SA, 10.006 lei. De asemenea, veniturile familiei au fost „rotunjite“ de alocaţia fiului, Matei. Declaraţia de avere completată în luna martie a acestui an ne arată că Scăeţeanu a fost avansată la funcţia de procuror-şef al secţiei Maritim Fluvial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, însă salariul i-a scăzut: 72.534 de lei. Depozitul bancar s-a micşorat la 50.000 de lei, iar soţul a adus acasă numai 10.201 lei. Contactată telefonic, Corina-Mihaela Scăeţeanu a confirmat faptul că soţul său mai lucrează încă pentru SC Habitat şi Ambient SA. Însă, omul legii spune că nu ştie nimic despre implicarea societăţii comerciale în dosarul retrocedărilor: „Care dosar? Nu cunosc. Am o urgenţă acum. Putem discuta altă dată?“. Şi a închis telefonul. Valentin Gheorghe Ionescu, prin firma sa, Habitat şi Ambient, este inculpat în dosarul retrocedărilor, la capitolul cesionari cumpărători de drepturi succesorale, alături de Viorel Pană, Cristian Borcea, Mihai Camboianu, Bogdan Gabriel Sandu, Daniel Ene, Marius şi Carmen Puşcaşi şi Mihai Ceacîreanu, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. Ionescu este implicat, printre altele, şi în SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, concesionarul Portului Turistic Tomis. 

     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • michel 14 Oct, 2010 11:57 nimeni nu sufla o vorba de frica atita timp cit la conducerea parhetului tribunalului se afla amanta lui deliorga florea adina si clanul ei. o fata tinara care a luat examenul ca adjuncta nu afost lasata sa faca ordine in parchet si ptr. ca incomoda mafia deliorga p[rin csm a terminat-o. de asta vrea deliorga in continuare la csm ca sa poata tine in mina coruptia din constanta.
  • mara 14 Oct, 2010 11:49 mafiotii se aseamana.nu va mirati ptr,ca si scaieteanu face parte bdin familia florea adina -deliorga .de ce credeti ca deliorga vrea un nou mandat la csm? ca sa tina spatele la toata afacerea familiei.el stie ca daca nu va fi ales este terminat.
  • justice 14 Oct, 2010 08:00 si csm e o structura de tip mafiot care tolereaza mafia gulerelor albe- ceausescu e mic copil pe linga deliorga cu dosra de coruptie la dna care l a angajat pe avocatul mafiei teodor nita dupa ce a fost dat afara de 2 ori din magistratura-ca judecator si procuror? ce face ue? sotia lui nita a nita data afara din magistratura acum vicepresedinte tribunal-o amanat devine sefa la parchet-la 20 metri de parchet clanul bucurestenii paceali si bairam pe str olteniei 5 fac trafic minore droguri arme sub nasul politiei coruptie peste tot-se dau spagi mari de la catana rapotan vizitiu pisica ispir-bariera abator caraiman bariera a vlaicu ,lazu in fata la crima organizata-ce face dna cu acesti magistrati ? la constanta nu e unul arestat-daniel morar ai auzit de coruptia din justitie politie la constanta? in caz nistor fraude bancare-dosra facut se nita teodor procuror avocati fratii judecator sotia a nita?deliorga unchiul lui palaz care ca jurist al primarului mihaiesi nu se prezenta la 2 termene si dadae mafiei make case