Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinta in cazul autostrazii Cernavoda -Constanta, ignorata de CNADNR

ro

23 Oct, 2009 02:23 1732 Marime text
Societatea Search Corporation acuză Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale că ignoră sentinţa judecătorească referitoare la atribuirea contractului de consultanţă care viza construcţia Autostrăzii Cernavodă - Constanţa, în ciuda faptului că au trecut două luni de la pronunţarea acesteia.

„Ministerul Transporturilor întârzie aplicarea sentinţei, contribuind în acest fel la prelungirea pe termen nedeterminat a perioadei de construcţie a segmentului care finalizează Autostrada Soarelui", se evidenţiază într-un comunicat al companiei Search Corporation. De precizat că
în luna martie a acestui an, CNADNR a iniţiat procedura de atribuire a serviciilor de consultanţă pentru supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie ale autostrăzii Cernavodă - Constanţa. La acel moment, nouă firme au depus oferte, şi anume IRD & Trapec & Safege, Consitrans SRL, Poyry Infra Gmbh/SC Consilier Construct, Arcadia Engineering, Septembrie Consulting & Kappa Architects, Inocsa Ingineria, Bonifica, Search Corporation & Tecnic Consulting, IGH Civil Engineering Institute of Croaţia. După trei luni de analiză a ofertelor şi solicitări de clarificări privind întocmirea acestora, pe 24 iunie, Comisia de Evaluare a descalificat ofertantul aflat pe primul loc, asocierea Search Corporation & Tecnic Consulting Engineering România. Motivul care a stat la baza demersului a fost preţul neobişnuit de scăzut al ofertei acestuia, fără a prezenta însă niciun alt argument. Ulterior, câştigător a fost desemnat ofertantul clasat pe locul 4, SC Consitrans SRL, cu o sumă mai mare cu 4,5 milioane lei decât cea mai bună ofertă prezentată.

Asocierea Search Corporation & Tecnic Consulting Engineering Romania a contestat rezultatul licitaţiei la Curtea de Apel, iar aceasta, la începutul lunii august, a anulat decizia de atribuire a contractului şi a pronunţat sentinţa, obligând CNADNR la evaluarea integrală a ofertelor. Curtea de Apel a mai stabilit că „oferta reclamantei (subscrisa Asocierea Search & Tecnic) este justificată şi fundamentată economic, realistă şi echilibrată, structura preţului este probată, reclamanta (subscrisa Asocierea Search & Tecnic) a demonstrat în mod suficient normalitatea preţului din cadrul ofertei depuse".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii