Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seful postasilor constanteni, Alexandru Maxim „Factorilor postali le mai trebuie doar o mitraliera"

ro

23 Feb, 2010 03:56 3686 Marime text
postas.jpgDupă ce, în luna ianuarie a acestui an, la nivelul judeţului Constanţa, se vehicula faptul că poştaşii care distribuie pe teren pensiile şi alocaţiile ar trebui să fie însoţiţi de poliţişti, ieri, Poliţia şi Poşta Română au semnat o completare a acordului semnat iniţial, valabil un an, prin care se doreşte sporirea siguranţei celor care distribuie lunar pensiile, ajutoarele sociale şi alocaţiile.

Noua colaborare dintre cele două autorităţi vizează atât activităţi comune, precum iniţierea unor campanii pe segmentul de prevenire, dar şi specifice fiecărei părţi semnatare. Astfel, IGPR, prin unităţile sale teritoriale, va suplimentaefectivele de poliţişti care vor patrula pe traseele de deplasare a factorilor poştali în perioada distribuirii pensiilor şi va desfăşura activităţi de instruire. În plus, Inspectoratele de Poliţie vor oferi consiliere de specialitate referitoare la măsurile de asigurare a pazei şi protecţiei poştaşilor.

Şi Compania Naţională Poşta Română a promis că va întreprinde demersuri pentru a se crea posibilitatea ca pensiile să fie achitate în sediile autorităţilor locale, dar şi pentru însoţirea factorilor poştali de poliţişti comunitari ori de alte persoane anume desemnate de autorităţile locale.

Noua colaborare va intra oficial în vigoare peste câteva zile, urmând ca, la nivel teritorial, sucursalele şi oficiile judeţene de poştă din cadrul CN Poşta Română să încheie protocoale de colaborare cu inspectoratele de poliţie judeţene.

Toţi poştaşii au GPS-uri

 

La începutul acestui an, la momentul în care a avut loc prima discuţie a celor două autorităţi, directorul coordonator al Direcţiei Regionale de Poştă Constanţa, Alexandru Maxim, a declarat că protocolul este cam greu de pus în aplicare pentru că numărul factorilor este foarte mare, comparativ cu cel al poliţiştilor disponibili.

Dacă la nivelul judeţului Constanţa există 349 de poştaşi, numai în municipiul reşedinţă de judeţ lucrează 143 de factori poştali, ceea ce face dificilă însoţirea lor. Teoretic, doar 30 de poliţişti comunitari ar fi disponibili pentru însoţirea factorilor poştali, ceea ce înseamnă că un poliţist ar trebui să se ocupe de patru-cinci angajaţi ai Poştei Române.

Contactat telefonic, directorul Alexandru Maxim ne-a declarat că angajaţii din subordinea sa au în dotare, de mai mulţi ani, spray-uri lacrimogene, dar şi aparate GPS. „Toate datele sunt înregistrate şi monitorizate. După ce vom primi informarea de la centru, vom stabili o întâlnire cu cei de la Inspectoratul de Poliţie pentru a stabili care sunt traseele cele mai periculoase şi numărul de poliţişti de care avem nevoie. Tot ceea ce le mai lipseşte poştaşilor este mitraliera", ne-a declarat, râzând, Alexandru Maxim.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 23 Feb, 2010 15:27 inca putin si o sa duca pensiile politistii cu masini blindate! de ce nu se vireaza pensiile pe carduri?