Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se va repeta scenariul remuneratiilor astronomice? De la 1 iulie, Ioan Balan, directorul CN APMC ar putea avea 20.800 de lei salariul

ro

20 Feb, 2010 03:11 1278 Marime text
cap_2.jpgDacă Guvernul nu prelungeşte, de la 1 iulie 2010, Ordonanţa prin care plafonează salariile directorilor generali ai operatorilor economici cu capital sau patrimoniu integral ori majoritar de stat aflaţi în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, aceştia vor avea din nou salarii de sute de milioane de lei vechi.

Discuţia referitoare la faptul că salariile acestor şefi ar putea căpăta din nou încă un zero, a fost abordată joi seara, la emisiunea de la Realitatea TV, „Ora de foc", preluată de constanteanul.com.

De pe lista salariilor gigant pe care şefii unor operatori economici importanţi din ţară le-ar putea încasa de la 1 iulie 2009, mai fac parte, pe lângă cel al directorului general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Ioan Bălan, de 20.800 de lei şi cel al directorului Romatsa de 34.690 lei, urmat de cel al şefului CFR SA - 12.300 de lei, de la CFR Marfă - 17.600 de lei şi CNADNR - 14.800 de lei.

În replică, după datele prezentate în emisiunea de joi seară, Ministerul Transporturilor, prin biroul de presă, a anunţat că salariul tuturor directorilor generali amintiţi este plafonat, la nivelul salariului funcţiei de secretar de stat - 4.693 de lei. „Ordonanţa de Guvern care prevede plafonarea respectivă expiră, însă, în data de 30 iunie 2010, iar proiectele de buget au fost întocmite strict conform acestei realităţi legislative. În proiectele de bugete de venituri şi cheltuieli, drepturile salariale ale directorilor generali ai operatorilor economici s-au calculat conform prevederilor OUG 114/2009. (...) Informaţiile care acreditează ideea că salariile managerilor operatorilor economici se vor mari, cu certitudine sunt neadevărate, întrucât Guvernul are autoritatea să prelungească valabilitatea Ordonanţei care prevede plafonarea câştigurilor lor salariale", se precizează în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii