Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sala Sporturilor se mareste

ro

30 Jun, 2010 03:05 5835 Marime text
cap_2.jpgChiar dacă municipiul Constanţa nu va avea prea curând o sală polivalentă de dimensiuni similare cu cea din Capitală, va avea totuşi o sală a sporturilor mai mare. Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa organizează o procedură de achiziţie pentru proiectarea extinderii Sălii Sporturilor.

Potrivit invitaţiei de participare publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a proiectării lucrărilor pentru redimensionarea Sălii Sporturilor va avea loc pe 12 iulie, începând cu ora 14.00, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport a Judeţului, din strada Ion Bănescu, nr. 2. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta în proporţie de 50%, durata de execuţie 10%, iar caracteristicile tehnice 40%. Valoarea estimată a lucrărilor este de 252.100 lei fără TVA. Construcţia actuală a fost realizată în 1958, fiind în prezent încadrată la categoria sală polivalentă cu teren de handbal, baschet, volei, tenis de câmp, o capacitate de 1.862 de locuri pe scaune, vestiare, saună şi anexe. Suprafaţa terenului este de 4.100 mp, cea construită de 3.123 mp, din care suprafaţa sălii de sport de 2.805,64 mp.

sala_sport.jpgNu corespunde standardelor

Decizia extinderii Sălii Sporturilor a fost luată în principal ca urmare a faptului că în prezent imobilul nu permite desfăşurarea competiţiilor de handbal în Liga Campionilor, din cauza dimensionării necorespunzătoare a spaţiului de siguranţă aferent terenului de joc, după cum se precizează în caietul de sarcini al investiţiei.

Potrivit reprezentanţilor DSJ, nu s-au făcut intervenţii la structura de rezistenţă, cu excepţia zonei de extindere a sălii, executată în perioada 1985-1986 când prin lucrările de reparaţie capitală s-a mărit capacitatea funcţională. Conform prevederilor caietului de sarcini, ofertantul va elabora, înainte de realizarea proiectului propriu-zis, o expertiză tehnică care să precizeze nivelul de asigurare seismică al construcţiei. Investiţia are ca obiective redimensionarea suprafeţei de joc prin extinderea terenului pe cele două laturi (lungimi) ale sălii şi mărirea capacităţii actuale a sălii care să menţină capacitatea ei la 2.100 de locuri. Termenul maxim de elaborare şi predare al proiectului cu toate fazele sale este de 45 zile de la data semnării contractului de achiziţie publică. Durata de execuţie a proiectului se poate decala, de comun acord, doar în cazuri bine fundamentate, se precizează în caietul de sarcini.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii