Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz, cu ochii pe ilegalităţile de la Negru Vodă (document)

ro

28 Sep, 2011 01:55 2422 Marime text
Claudiu_Palaz_07.jpgÎn urmă cu două zile, pe rolul instanţei de judecată a fost înregistrat dosarul cu numărul 12696/118/2011, în care Prefectul Judeţului Constanţa are calitatea de reclamant, iar Consiliul Local al Oraşului Negru Vodă cea de pârât, obiectul dosarului fiind o hotărâre de CL prin care autorităţii judeţene îi este predată o suprafaţă de teren de 210 hectare din extravilan pentru împăduriri.

Dosar_Negru_Voda_Ion_Nicoli.jpgDe altfel, Consiliul Judeţean Constanţa a şi luat la cunoştinţă ceea ce CL Negru Vodă a aprobat, în şedinţa de Consiliu Judeţean din luna iulie aleşii judeţeni dându-şi votul în acest sens. Astfel, potrivit HCJC nr. 230, aleşii judeţeni au aprobat preluarea în administrarea CJC în vederea împăduririi a unui imobil teren în suprafaţă de 210 hectare, teren agricol situat în extravilanul oraşului, şi transmiterea acestuia în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Scopul acestei treceri vizează realizarea de perdele forestiere încadrate în programul CJC-ului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate şi în programul de împădurire pentru prevenirea riscului deşertificării în judeţul Constanţa. În HCJC se menţionează că CJC va avea în administrare aceste suprafeţe de teren pe toată durata existenţei plantaţiei. Protocolul de predare-primire este deja încheiat, având în vedere că documentele trebuiau întocmite în maxim 30 de zile de la data aprobării hotărârii, 28 iulie. În hotărârea Consiliului Local Negru Vodă, adoptată cu unanimitate de voturi, se precizează că respectivele suprafeţe de teren sunt neproductive.

La baza acţionării în instanţă, Instituţia Prefectului argumentează că la Primăria Negru Vodă există multe dosare pentru restituirea unor suprafeţe de teren din rezerva oraşului, rezervă pe care primarul Ion Nicolin susţine că nu o are pentru a-i împroprietări pe oamenii. De altfel, în urmă cu câteva luni, Primăria Negru Vodă răspundea celor de la Prefectură că nu au teren disponibil pentru despăgubiri. Chiar şi în aceste condiţii, edilul a găsit de unde să scoată 210 hectare de teren pe care le-a dat CJC-ului pentru împădurire. „Terenurile sunt neproductive. Avem solicitări pentru împăduriri, dar nu avem terenuri de rezervă", a spus ieri tranşant primarul din Negru Vodă, închizând ulterior telefonul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii