Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul din Spania, locul intai la Mamaia World Elite Aerobatic Formula

ro

12 Jul, 2009 14:50 1462 Marime text
Mii de turişti au urmărit complexele şi dificilele exerciţii acrobatice efectuate, sâmbătă după-amiază, de opt campioni ai aerului, în zona Cazino din staţiunea Mamaia, în cadrul competiţiei World Elite Aerobatic Formula.


Competiţia, ce s-a încheiat la ora 16.40, a fost câştigată de Castor Fantoba (Spania), locul doi fiind obţinut de Svetlana Kapanina (Rusia), iar locul trei, de Zoltan Veres (Ungaria). Următoarele poziţii au fost câştigate de Renoud Escalle (Franţa), Pierre Marmi (Elveţia), Hubie Tolson (USA), Philipp Steinbach (Germania) şi de Tom Cassels (Marea Britanie).
Programul iniţial al desfăşurării competiţiei a fost modificat, probele programate pentru duminică fiind susţinute tot sâmbătă. Fiecare pilot a executat probe de freestyle şi de acrobaţie cu program impus, iar duminică, începând cu ora 11.00, turiştii vor putea admira o paradă a aeronavelor RAS, lansări de paraşutişti, zboruri individuale şi în formaţie, o demonstraţie a iakarilor acrobaţi, precum şi zboruri demonstrative ale avioanelor din competiţie, iar la ora 20.00, va avea loc decernarea premiilor.
Mamaia World Elite Aerobatic Formula este primul concurs de acrobaţie aeriană sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale (FAI) desfăşurat în ţara noastră. Competiţia este organizată de Regional Air Service (RAS) - Aerodromul Tuzla şi de multiplul campion mondial la acrobaţie aeriană Jurgis Kairys, cu sprijinul financiar al Primăriei Constanţa şi Consiliului Judeţean, cheltuielile totale fiind de aproape un milion de euro.
Potrivit primarului Constanţei, Radu Mazăre, administraţia locală a contribuit cu suma de 450.000 de euro, alte câteva sute de mii de euro provenind de la diferiţi sponsori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii