Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz pentru Cupşa „Vreau să vad dacă vă pasă de soarta Cazinoului"

ro

07 Sep, 2011 00:00 1769 Marime text
cap_8.jpgDupă răspunsul pe care l-a dat în urmă cu două zile consilierului local PNL Ovidiu Cupşa, prefectul Claudiu Iorga Palaz aşteaptă de la acesta, dacă într-adevăr vrea să ajute la rezolvarea tuturor problemelor care planează asupra subiectului Cazinoului Constanţa, să organizeze o dezbatere publică pe tema clauzelor contractului de concesiune a emblemei Constanţe

„Vreau să văd dacă într-adevăr îi pasă de starea Cazinoului, dacă poate spune ce ar fi trebuit să facă administraţia Mazăre în cadrul contractului de concesiune şi nu a făcut", spune prefectul.

Luni, Ovidiu Cupşa îi scria prefectului, „cel care se va ocupa îndeaproape de monitorizarea procedurilor de preluare şi a procedurilor de pregătire a imobilului pentru perioada de iarna", ca reprezentant al Executivului în teritoriu, să transmisă ONG-ului pe care Cupşa îl conduce date despre stadiul evaluării stării exterioare a clădirii, dar să şi dispună toate măsurile necesare protecţiei edificiului în faţa manifestărilor meteorologice specifice iernii. În plus, îi cerea prefectului să aducă la cunoştinţă procedurile ce urmează a fi derulate pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. În răspunsul remis marţi, prefectul îi transmite consilierului local că va avea parte de toată informarea necesară în acest demers privitor la salvarea Cazinoului Constanţa. Profitând de disponibilitatea acestuia, Palaz îl roagă pe Cupşa să se implice în identificarea şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de actuala stare a Cazinoului, cunoscut fiind că în contractul de concesiune 133098/04.10.2007, încheiat între Radu Mazăre şi Queen Investments Inc. SRL, se specifică la Art. 8, lit. (b) faptul că primarul se obligă „să urmărească lunar prin serviciile de specialitate mersul lucrărilor, tocmai pentru a nu se aduce prejudicii de imagine obictivului Cazino Constanţa".

„Noi, de la începutul campaniei, am spus că nu căutăm vinovaţii, căutăm soluţii"

Prefect_-_Ovidiu_Cupsa_034.jpg

Ieri, la o zi după răspuns, prefectul spune că aşteaptă de la Cupşa ceva mai mult decât o scrisoare cu o solicitare: „Vreau să văd dacă într-adevăr îi pasă de starea Cazinoului, dacă poate spune ce ar fi trebuit să facă administraţia Mazăre în cadrul contractului de concesiune şi nu a făcut. Eu ştiu ce fac în tot ceea ce fac, ei sunt în măsură?! Să vedem cine se face vinovat de nerespectarea acestor clauze contractuale şi dacă Mazăre într-adevăr a verificat mersul lucrărilor după predarea Cazinoului, aşa cum spune contractul", îi transmite consilierului PNL prefectul judeţului Constanţa.

Contactat telefonic, liberalul Cupşa spune: „Nu am cum să fiu de acord cu aşa ceva (n.r. cu organizarea unei dezbateri publice) pentru că noi, de la începutul campaniei, am spus că nu căutăm vinovaţii, căutăm soluţii. Nu acesta era obiectul campaniei". „Dacă ne-am fi poziţionat de o parte sau de alta a campaniei, nu s-ar fi reuşit să se ajungă la un consens. Noi am vrut să preluăm rolul cetăţeanului", spune consilierul PNL, managerul proiectului „100 de zile pentru 100 de ani".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii