Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţiunea Pasajul reloaded, mai scumpă ca în 2009 Primăria reia licitaţia pentru repararea pasajului de la gară

ro

27 Aug, 2010 01:55 1327 Marime text
pasaj_gara2.jpgÎn 2009, cu 2,5 miliarde lei vechi, se reparau trei pasaje pietonale subterane, în 2010, cu două miliarde se repară doar unul - cel de la gară # Primăria Constanţa a mai încercat şi anul trecut să se apuce de repararea pasajelor pietonale, dar a renunţat după ce licitaţia a fost anulată

Municipalitatea vrea să se apuce din nou de renovarea pasajului pietonal de la gară.

Administraţia locală organizează o procedură de achiziţie a lucrărilor privind efectuarea de reparaţii curente la pasajul pietonal subteran amplasat în zona Gară. Potrivit invitaţiei de participare publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a contractului de lucrări este de 193.548,39 lei fără TVA. Data limită de depunere a ofertelor este 10 septembrie, ora 10.00, iar deschiderea ofertelor este programată să aibă loc în aceeaşi zi, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei din bulevardul Tomis, nr. 51. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Lider Tex a renunţat la contract

Reamintim că municipalitatea a vrut şi anul trecut să se apuce de renovarea pasajului de la gară, vestit pentru stadiul avansat de degradare în care se află, pentru mizeria şi mirosul pestilenţial pe care-l degajă mai ales în zilele caniculare, însă licitaţia a fost anulată. Aşadar, aurolacilor care se adăpostesc în acest pasaj li s-a mai oferit un răgaz de un an de a urina acolo. Procedura de achiziţie a avut loc în septembrie anul trecut şi a fost anulată din cauza faptului că ofertantul câştigător, Lider Tex, s-a aflat în imposibilitatea de a încheia contractul. Menţionăm că firma care a renunţat la contract, nu se ştie din ce motive pentru că reprezentantul societăţii nu a putut fi contactat, a mai colaborat cu municipalitatea constănţeană. Lider Tex s-a ocupat de întreţinerea şi repararea elementelor navale din Constanţa şi staţiunea Mamaia, adică de epavele navale „decorative", câştigând din acest contract aproape două miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA. De asemenea, firma s-a ocupat şi de lucrările de reparaţie şi întreţinere a elementelor sportive aflate în şcoli şi pe domeniul public, contract care i-a mai adus aproximativ un miliard de lei vechi, cu tot cu TVA.

Pe ce se cheltuiesc două miliarde

De menţionat că anul trecut, municipiul Constanţa alocase 250.980,06 lei fără TVA, adică aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi, pentru repararea a trei pasaje pietonale: Gară, Abator şi magazinul Tomis. Anul acesta, municipalitatea renovează cu aproximativ două miliarde de lei vechi doar unul singur. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 90 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Din caietul de sarcini publicat în SEAP aflăm pe ce va cheltui Primăria Constanţa două miliarde de lei. Lucrările ce vor fi efectuate cuprind: repararea parapeţilor din mozaic şi cărămidă aparentă, repararea treptelor din mozaic, înlocuirea, repararea şi vopsirea elementelor metalice (grătarul metalic al rigolei şi balustradei), repararea pereţilor şi tavanelor prin înlocuirea plăcilor ceramice sau a plăcilor de marmură şi repararea pardoselilor prin înlocuirea plăcilor ceramice. Contractul de lucrări mai cuprinde vopsirea cu var lavabil a pereţilor, tavanelor şi parapeţilor, refacerea trotuarelor cu beton, repararea sistemului de canalizare (se vor decolmata şi desfunda rigolele), repararea sistemului de iluminare prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi fluorescente tubulare, precum şi a tabloului electric de distribuţie. Rămâne de văzut câţi ofertanţi se vor prezenta la licitaţie şi cine va câştiga de această dată contractul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii