Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Musulmanii au primit bani pentru doua lacasuri de cult

ro

05 May, 2010 03:11 1465 Marime text
cap_6.jpgGeamia comunităţii musulmane din Castelu şi cea din Cumpăna au primit, în urma publicării Hotărârii de Guvern nr.417 în Monitorul Oficial al României partea I, numărul 289 Bis, din 3 mai a.c., 490.000 de lei pentru lucrările de construcţie.

Potrivit celor declarate de Muftiul Cultului Musulman, Iusuf Muurat, sumele sunt mai mult decât binevenite, mai ales că nici perioada economică pe care o traversează ţara nu este una tocmai bună pentru lucrări de investiţii. „Iniţiativa a aparţinut deputatului UDTTMR Amet Aledin, care a solicitat sume pentru opt unităţi de cult din judeţ, dar într-un final am primit doar pentru acestea două. Banii nu ajung, dar sunt buni şi aceştia. Poate la anul vom primi mai mulţi". Cererile de finanţare au fost înaintate la începutul acestui an.

Aşa cum a susţinut şeful cultului musulman, pentru ridicarea unei geamii este nevoie de aproximativ 70.000 de euro. „Restul de bani îi vom strânge din diferite donaţii, dar şi de la statul turc, de la departamentul Culturii", a mai adăugat Muurat. Acesta a precizat că va posta, în perioada următoare, pe site-ul muftiatului, un cont unde se pot face donaţii pentru unităţile de cult pe care comunitatea musulmană vrea să le ridice în judeţ.

Geamia din Castelu se va ridica pe locul fostei şcoli tătare din localitate, aflată în centrul comunei, iar la Cumpăna lucrările sunt deja începute.

În total, prin această Hotărâre de Guvern, pentru judeţul de Constanţa au fost alocaţi 3.798.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Curtasan Amet 05 May, 2010 07:56 In 5 ani de mandat muftiul nostru Murat Yusuf a reusit sa schimbe in bine imaginea noastra a musulmanilor din Romania, in plus s-au ridicat un numar impresionant de lacasuri de cult. Felicitari d-le muftiu intreaga comunitate va sustine, suntem in sfarsit mandrii de imaginea noastra de musulmani moderni si model pentru altii.
  • savibratescu 05 May, 2010 06:55 pt toti ROMANII DACI ADEVARATI de peste OCEAN din AMERICA si CANADA...VREAU,VREM TOTI ROMANII AMERICANI SI CANADIENI,a n-e da-tzi bani dela GUVERN,prin ORDOMANTA DE URGENTZA 33,sa CONSTRUIM LA constanta sfanta,MANASTIREA PUTNA sfantului DOMNITOR,la CUMPANA,comuna CONSTANTA.URGENT.TOTI ROMANII DACI din CUMPANA ,CONSTANTA,vor MANSTIEA PUTNA,dela VICTORIA REVOLUTIEI CRESTIN ORTODOXE,din 22 DECEMBRIE 1989.ASA VREA DUMNEZEUL NOSTRU CRESTIN ORTODOX.
  • x 05 May, 2010 05:00 daca in comunele respective nu au fost geamii nu e normal sa se construiasca din bani dela buget.