Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări în toi la Agigea Cîrjaliu - „Dăm în folosinţă căminul cultural mai devreme decât se credea"

ro

13 Jul, 2011 02:58 2316 Marime text
Agigea_primar_Cristian_Carjaliu_06.jpgChiar dacă bugetele locale sunt strâmtorate, administraţia locală din Agigea reuşeşte să facă faţă cheltuielilor, dar şi să deruleze mai multe proiecte pentru comunitatea locală, dintre care unul este destinat celor mai mici dintre locuitori.

Cel mai recent dintre proiectele demarate de administraţia condusă de primarul Cristian Cîrjaliu este cel referitor la realizarea reţelei de iluminat public în zona cartierului Steaua de Mare, un cartier rezidenţial din Agigea, pe o lungime aeriană de 1,1 km şi o reţea de cablu de 1,4 km. Potrivit celor declarate de primarul Cîrjaliu, în această zonă, nu au mai fost făcute investiţii în sistemul de iluminat de mai mulţi ani, această investiţie fiind absolut necesară pentru locuitorii zonei, aproximativ 150 de familii.

Un alt proiect important pentru localnicii din Agigea este piaţa agroalimentară care se construieşte acum în centrul localităţii, o clădire cu două etaje, pe structură metalică şi care ar trebui să fie gata într-un an de la începerea lucrărilor. Suprafaţa totală a construcţiei va fi de 250 de metri pătraţi. La parterul pieţei agroalimentare vor fi amenajate spaţii comerciale cu tarabe unde legumicultorii şi nu numai îşi vor desface marfa, la primul etaj vor fi spaţii comerciale, iar la ultimul, pe lângă spaţiile de desfacere a produselor, va fi şi o terasă unde cei care vor veni să-şi facă cumpărăturile vor putea să se şi relaxeze. Agenţii economici vor putea închiria spaţii comerciale de la primărie.

Lucrările de construire a căminului cultural din Agigea, demarate în urmă cu câteva luni, sunt deja în toi şi, potrivit celor spuse de edilul din localitate, în luna septembrie s-ar putea da în folosinţă. „Acum se pune ţigla deja, constructorul a lucrat foarte bine şi cred că vom putea da în folosinţă clădirea mai devreme decât se credea", a mai spus primarul. Căminul cultural este amplasat pe terenul viran situat la intersecţia DN 38 cu DN 39, peste drum de primărie.

În ceea ce priveşte contractul recent predat pentru construirea grădiniţei din Lazu, aşa cum a susţinut primarul, lucrarea era una foarte necesară pentru localitate având în vedere că, în ultimii ani, numărul copiilor preşcolari a crescut semnificativ. Grădiniţa are ca termen de finalizare un an de la începerea lucrărilor. „În satul Lazu nu mai exista o altă grădiniţă, aceasta era foarte necesară, numai în 2009 - 2010 s-au născut 100 de copii. La acest aspect eram deficitari. Copii învăţau în sala de sport, clădirea în care funcţiona grădiniţa nu prezenta garanţie", a conchis primarul Cîrjaliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • explicatiue 26 Aug, 2011 20:43 CÂRJALÍU, cârjalii, s.m. (Înv.) Hoţ, tâlhar (care făcea parte dintr-o bandă). – Din tc. kirgali.
  • ANONIM 12 Jul, 2011 23:42 BETIV CARE TRAGE CU PISTOLU PRIN BARURI