Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La cataramă cu Primăria Marianei Mircea Contract de patru miliarde pentru pedelistul Iofcea

ro

11 Feb, 2011 00:00 2715 Marime text
Cernavoda_-_Mariana_Mircea____.jpgPatronul AD Power susţine că nu-l mai interesează politica. Şi totuşi, pe la PDL recunoaşte că n-a mai trecut de multă vreme, în vreme ce colaborarea cu primăriţa pesedistă merge ca pe roate

Afaceristul Adrian Iofcea a mai câştigat un contract gras de la oraşul Cernavodă. Democrat-liberalul a semnat cu administraţia locală condusă de primarul Mariana Mircea un contract în valoare de aproximativ patru miliarde de lei.

Este vorba despre contractul privind "Alimentare cu apă în zona Hinog - proiectare şi execuţie", care a fost atribuit pe 4 februarie. Înţelegerea comercială îi va aduce firmei AD Power SRL 392.320 lei fără TVA. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 439.856 lei fără TVA, iar la procedura de achiziţie au participat doi ofertanţi. Firma cernavodeană aparţine democrat-liberalului Adrian Iofcea şi şi-a trecut în palmares mai multe colaborări cu primăria condusă de Mariana Mircea. Potrivit site-ului e-achizitii.com firma lui Iofcea se află la cea de-a patra colaborare cu oraşul Cernavodă. Ne referim aici numai la contractele atribuite prin licitaţie publică, pentru că celelalte, ale căror valori se situează sub pragul achiziţiilor directe, nu este obligatoriu să fie şi publicate.

Ce bani a obţinut de la oraşul Cernavodă

Dar să le enumerăm: 113.633 lei pentru casa mortuară, 147.490 lei - reţea de canalizare zona Seimeni Nord aferentă străzilor O. Goga, T. Arghezi, R. Iordăchescu, L. Rebreanu - execuţie, 22.040 lei - suplimentare la contractul reţea de canalizare zona Seimeni Nord aferentă străzilor O. Goga, T. Arghezi, R. Iordăchescu, L. Rebreanu. Cum tocmai am precizat, SC AD Power SRL s-a ocupat şi de ridicarea casei mortuare despre care relatam în ediţii anterioare că s-a construit la propriu pe cadavre. Aşadar, pedelistul Adrian Iofcea pare să se înţeleagă foarte bine cu autoritatea locală condusă de Mariana Mircea, între afacerea sa şi robinetul de bani al oraşul neexistând bariere de ordin politic.

Adrian Iofcea: "Vreau să-mi văd de treaba mea"

Pentru a afla şi punctul său de vedere cu privire la această colaborare pe bani publici care-i face afacerea să prospere, l-am contactat telefonic şi pe Adrian Iofcea. Acesta şi-a reiterat afirmaţiile potrivit cărora nu mai este demult un membru activ al PDL, dar a negat că s-ar apropia politic de primăriţa oraşului Cernavodă. Cu alte cuvinte, Iofcea spune că nu-l mai interesează politica, deşi ştim cu toţii că aşa supravieţuiesc majoritatea firmelor. Patronul AD Power a ţinut să sublinieze că licitaţia câştigată a fost pe bune, cu atât mai mult cu cât a şi fost contestată de celălalt ofertant - SC Obenman Construct SRL. Întrebat dacă obţinerea de contracte de la primăria Marianei Mircea ar fi în vreun fel condiţionată de susţinerea acesteia în campania pentru un nou mandat, în eventualitatea în care va mai dori să candideze, Adrian Iofcea a afirmat: "Astfel de susţineri se fac doar când cineva face compromisuri. Personal, nu o să mai susţin pe nimeni". Patronul AD Power a admis însă că relaţia cu partidul din care face parte - PDL, reamintim pentru cei care au fost induşi în eroare, s-a răcit atât de mult că nici cotizaţia de membru nu şi-a mai plătit-o. La întrebarea dacă mai este sau nu membru PDL Iofcea a răspuns: "Sincer, habar n-am. N-am mai trecut pe la partid de multă vreme. Pur şi simplu vreau să-mi văd de treaba mea".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • miky 11 Feb, 2011 19:58 primarita mariana mircea, dupa ce era "mana-n mana"cu fostul primar gheorghe hansa, a declarat ca acesta a furat prea mult si nu mai este de partea lui (nu era multumita cu "partea" ei), si a luat locul unui hot, ea, cea mai legista si corecta. dar...ce sa mai spui??!?!, ca doar au fost prieteni, si....de obicei cine se aseamana, se aduna!, trebuie sa recupereze ce a pierdut in perioada de "neintelegeri" cu g. hansa, si cum sa nu-si plateasca datoriile electorale si post electorale catre firma ad power, cand acestia au renovat in vara trecuta casa parintilor marianei mircea, a venit iarna si au oprit lucrarile, ca...doar nu fac "lucru de mantuiala", pentru parintii ei, doar pentru oras se executa lucrari numai iarna (ex. extindere sistem termoficare), cand se incep lucrarile toamna, cu termen de 30-45 zile, si se termina.....vara urmatoare! voi mass-media, a-ti zapacit orasul, ne-ati jignit si ne-ati facut in tot felul, cand a-ti mediatizat cazul crimelor, dar nimeni nu a vazut pe unde a trecut cum arata orasul!!! OARE CAT A PLATIT MARIANA, DIN BANII MEI, ca platitor de impozite, LA RENOVAREA CASEI PARINTILOR??????? TREBIUE SA INTELEAGA TOTI ROMANII, CA PRIMARII, SI TOTI BUGETARII, TREBUIE SA FIE SLUGILE NOASTRE, CA DOAR NOI II PLATIM!! CERNAVODENI! SI VOI CEILALTI NU MAI ACCEPTATI SA FIM CALCATI IN PICIOARE! TREBUIE SA-I "ZBURM" PE NEMERNICI!