Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri prin Măsura 123 şi la Constanţa Şase firme au obţinut bani europeni pentru investiţii în agricultură

ro

15 Feb, 2011 00:00 2538 Marime text
Şase societăţi constănţene au obţinut finanţare în baza Măsurii 123 "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere".

Zilele trecute au fost publicate rapoartele de selecţie rectificate pentru această măsură, însă proiectele celor şase firme constănţene fuseseră selectate de prima dată.
SC Belsuintest SRL Constanţa, din comuna Pecineaga, a obţinut finanţare în baza acestei măsuri pentru proiectul "Înfiinţare unitate de abatorizare porcine şi procesare carne", contribuţia publică a investiţiei fiind de 1.984.961 euro. Un alt proiect finanţat în judeţul Constanţa a fost cel al SC Zoo-agro Traiani SRL, din comuna Adamclisi. Contribuţia publică pentru proiectul privind "Centru de depozitare şi prelucrare produse agricole" este de 421.382 euro. SC AG Cerchezu SRL din localitatea Cerchezu a obţinut fonduri pentru "Construire hale depozitare cereale, consolidare şi refuncţionalizare construcţie existentă C4 (spaţii sociale şi GS) cântar bascule şi platforme împrejmuire", contribuţia publică în cadrul proiectului fiind de 304.975 euro. O altă societate constănţeană, din comuna Pantelimon, satul Runcu, a obţinut fonduri pentru proiectul "Construire patru celule siloz cereale". Contribuţia publică pentru proiectul SC Agro Factory SRL este de 215.000 euro. SC Exim Trading SRL din localitatea Amzacea a obţinut finanţare pentru "Înfiinţare silozuri cereale 15.000 tone" în localitatea General Scărişoreanu, contribuţia publică a proiectului fiind de 1.497.972 euro. Cea de-a şasea firmă constănţeană care a obţinut finanţare în baza Măsurii 123 în această sesiune este SC X-Brise SRL, care a solicitat fonduri pentru "Centru de depozitare produse agricole" în Chirnogeni. Contribuţia publică pentru acest proiect este de 520.820 de euro.

Măsura 123 "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere" se încadrează în Axa I - "Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic" şi are ca obiective principale: introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee pentru obţinerea de noi produse agricole şi forestiere competitive, adaptarea întreprinderilor la noile standarde comunitare, îmbunătăţirea veniturilor întreprinderilor sprijinite prin creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi creşterea valorii adăugate a produselor forestiere precum şi a eficienţei economice a activităţii microîntreprinderilor. Fondurile totale alocate Măsurii 123 prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) sunt de 1.092.682.409 euro, din care contribuţia Guvernului României este de 20%, iar cea a Uniunii Europene de 80%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii