Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Delfinul de Aur, la final Marele trofeu pleaca la Oradea

ro

12 Jul, 2010 01:09 3423 Marime text
teatrul_de_vara.jpgCei 64 de copii interpreţi înscrişi la concursul internaţional „Delfinul de Aur", care au evoluat vineri pe scena Casei de Cultură din Năvodari, au fost răsplătiţi sâmbătă seara de organizatori, cu premii. Juriul a decis că cea mai bună prestaţie a avut-o Ana Maria Mihăieş, în vârstă de 11 ani, din Oradea, care a şi plecat acasă cu marele trofeu.

Delfini_Navodari_-_Laurentiu_Duta_ONLINE.jpgÎn ciuda eforturilor imense pe care autorităţile locale le-au făcut pentru refacerea Teatrului de Vară căruia i-au dat şi numele cântăreţului Laurenţiu Duţă, cel care şi-a început cariera artistică pe această scenă, vremea nu a ţinut cu organizatorii, aceştia fiind nevoiţi să mute spectacolul într-un spaţiu acoperit, la Casa de Cultură „Pontus Euxinus".

La concurs au participat 64 de interpreţi români şi străini din 20 de localităţi, la categoriile de vârstă - preşcolari, clasele I - IV, V - VIII, IX - XII. Marele trofeu al Festivalului „Definul de Aur" a fost câştigat de Ana Maria Mihăieş, de 11 ani, din Oradea, care a primit pe lângă trofeu, un premiu de 1.000 lei şi Diploma de Onoare.

Nici un copil participant nu a plecat acasă fără un premiu sau diplomă. Au mai fost acordate zece premii I, în valoare de câte 400 de lei, zece premii doi - câte 300 de lei, zece premii trei (250 de lei), zece menţiuni în valoare de 110 lei. Au mai fost acordate 20 premii speciale pentru coregrafie, interpretare şi ţinută de câte 50 lei.

Numai din Năvodari au fost cinci participante, două au câştigat premiul III - Vasile Adina şi Cristina Muşatm, iar Loreta Cazacu, Ana Maria Cârnu şi Denisa Ştefania Lucan au obţinut premii speciale pentru interpretare. În plus faţă de premiile acordate, fiecare participant a primit câte un simbol al Festivalului, un delfin sculptat din cristal. Premiile au fost acordate de Primăria şi Consiliul Local Năvodari, Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului şi Consiliul Judeţean Maramureş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii