Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul de la Mamaia, cu aceleasi piese

ro

20 Aug, 2009 22:23 1987 Marime text
festivalul_mamaia.jpg„Nu cred că tot românul ascultă manele în maşină şi mi-aş dori enorm ca acest festival să încurajeze muzica de calitate"

Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2009 a debutat ieri seară, în Parcul Tăbăcărie, la Teatrul Soveja. Cu câteva ore înainte de începerea evenimentului, membri ai juriului şi parte din staff-ul festivalului s-au reunit într-o conferinţă de presă pentru a da mai multe detalii despre ce va urma să aibă loc în cele patru zile de competiţie muzicală.

„S-a spus că acest festival nu e mare lucru şi este dureros, pentru că în acest mod lovim în persoane de preţ care iau parte la acest eveniment (...) Nu cred că tot românul ascultă manele în maşină şi mi-aş dori enorm ca acest festival să încurajeze muzica de calitate şi să sperăm ca va reprezenta o întorsătură",  a caracterizat ediţia din acest an Adrian Romcescu. Cu artişti de prima mână, aspect confirmat şi de preşedintele juriului Mădălin Voicu, dar cu aceleaşi melodii, pe aceeaşi linie muzicală, pe care publicul nu o mai gustă cum o făcea în anii '70, când a debutat Festivalul de Muzică Uşoară. Iată câteva dintre piesele pe care le vor asculta turiştii la secţiunea interpretare: „Să mori de dragoste rănită", „Focul", „Dau viaţa mea pentru o iubire", „Să mori de dragoste rănită" etc. Piese care într-adevăr au fost în vogă, dar care şi-au pierdut din strălucire şi pe care publicul a obosit să le aclame. Nota de culoare o aduc trupele noi, de tipul celor de la Distinto, care s-au lansat chiar ieri şi care vor susţine un recital în această seară a festivalului. O combinaţie de pop cu muzică de operă ar putea să le aducă succesul băieţilor de la Distinto, cărora, după cum au declarat, le este mai uşor să cânte decât să vorbească. Tot în a doua zi a Festivalului de Muzică Uşoară, turiştii vor asculta melodiile italianului Francesco Napoli, Nicolei, fetelor de la Ladies şi ale lui Adrian Romcescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasilica 21 Aug, 2009 01:49 ei, cum naiba nu! artisti de prima mana dar fosile. cu madalin voicu in frunte si cu adrian romcescu sunt convins ca totul va fi ca la inceputurile epocii de piatra. pacat de zgabercea saracu si de petrica munteanu! ei se zbat din greu sa faca treaba buna! cand insa pune mana pe festivalul de la mamaia un madalin voicu sau fosila de romcescu dispare orice sansa! ZGABERCEA, NU TE LASA!