Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diagnostic mobil pentru san si col uterin, la Eforie

ro

13 Apr, 2010 03:33 1180 Marime text
La invitaţia primarului oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, Caravana „Diagnostic Mobil - Sân şi Col Uterin", staţionează începând de ieri, pe o perioadă de trei săptămâni, la Eforie.

În această perioadă se vor efectua gratuit mamografii şi teste Babeş Papanicolau. Controlul medical se va face în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau medicul specialist. Pentru mamografie, pacienta trebuie să aibă peste 40 de ani şi să nu fie însărcinată. În ziua programării nu trebuie să folosească deodorant, pudră de talc sau loţiune în zona axilară sau pe sâni. Trebuie să poarte îmbrăcăminte compusă din două piese, astfel încât să se poată dezbrăca doar partea de sus.

Testul Babeş Papanicolau se face tuturor femeilor care şi-au început viaţa sexuală. Pentru cele mai bune rezultate, recoltarea probei pentru testul Papanicolau se face între ziua 10 şi 14 a menstruaţiei, ziua 1 fiind considerată ziua în care a debutat sângerarea. Specialiştii spun că recoltarea se poate face totuşi oricând, în afara perioadei de sângerare. Pacienta nu trebuie să aibă contact sexual cu 48 de ore înainte de recoltare. De asemenea, nu trebuie să folosească local spray-uri, creme, ovule, spermicide sau tampoane vaginale sau să facă spălături intravaginale cu 48 de ore înainte de recoltare. Pentru programări sunaţi la: 0241/748.633, int. 113 sau 0722.559.014 .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii