Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezastru pe strada Traian

ro

09 Jul, 2010 23:56 2661 Marime text

1_crater___.jpgProblemele legate de căderea precipitaţiilor abundente nu au ocolit nici municipiul Constanţa. Un dezastru era cât pe ce să se întâmple dacă echipele mixte formate din inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud-Est Constanţa, ai Poliţiei Rutiere şi ai Primăriei Constanţa nu interveneau şi interziceau accesul autoturismelor pe strada Traian.

Din cauza infiltraţiilor de apă şi a precipitaţiilor abundente din reţelele oraşului, în cursul dimineţi de ieri în zona străzii Traian, s-a produs un crater cu diametru de cinci - şase metri şi adâncimea de opt zece metri, în dreptul blocului A5.

Potrivit celor declarate de inspectorul teritorial şef al ITC Constanţa, zidul de sprijin al malului realizat dintr-un ecran de piloţi de 25 - 30 m prezintă multiple zone umede şi numeroase breşe prin care se produc exfiltraţii de apă care transportă material, realizând adevărate cratere în mal. „Noi am avertizat încă din luna iunie investitorul care ar fi trebuit până acum să finalizeze structura de consolidare a malului, precum şi proprietarul străzii Traian (Primăria Constanţa), asupra pericolului pe care îl prezintă faptul că timpul de garanţie a ancorelor care susţin malul a expirat iar breşele produse de exfiltraţii slăbesc rezistenţa. Sunt în pericol blocurile din zonă din această cauză“, a declarat Chiru.

Pentru că autorităţile locale nu au luat nicio măsură în ceea ce priveşte solicitarea celor de la ITC, la acel moment nu s-a putut proceda la restricţionarea traficului greu în zonă, ceea ce nu a făcut decât să amplifice efectele dezastruoase.
În prezent, din cauza faptului că există probabilitatea prăbuşirii străzii Traian, ceea ce ar putea pune în pericol stabilitatea blocurilor din imediata vecinătate, ITC a dispus restricţionarea traficului în zonă, interzicerea accesului  şi luarea tuturor măsurilor necesare pentru salvarea malului şi a construcţiilor din respectivul perimetru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Viitor emigrant... 10 Jul, 2010 18:15 Asa e...ne meritam soarta...sunt sefi toti incompetentii ...cum au obtinut acele autorizatii de construire...??? Pe spaga ...!!!!!
  • Constantean 10 Jul, 2010 09:15 Lucrari facute prosteste, cu oamani nepregatiti si sefi pusi pe spaga (sau obligati sa directioneze banii altcumva, parerea mea. Acum e una din situatiile cand a venit in mod evident scadenta pentru incompetenta si nesimtirea alesilor locali. Ne meritam soarta.