Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se fac anchetele pentru persoanele „cu relaţii" Dosarul de ucidere al fiicei directorului CEC, încă nefinalizat

ro

11 Jun, 2011 01:00 3346 Marime text
cap_9.jpgLa aproape un an de când dosarul privind accidentul rutier produs de fiica fostului director al CEC Constanţa, Oana Georgescu, a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ancheta este încă în curs de desfăşurare. Cazul a intrat în atenţia procurorilor bucureşteni ai Parchetului General după ce familiile victimelor din dosar au afirmat în repetate rânduri că ancheta ar fi tergiversată în mod voit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, date fiind rudele tinerei acuzate de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Concret, Andra - Oana Georgescu este nepoata fostului şef al Serviciului Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, Gheorghe Chiriac şi a fostului comandant al Penitenciarului Tulcea, Ion Chiriac. Totodată, Oana Georgescu este fiica fostului director al CEC Constanţa, Alexandru Georgescu. Dosarul a fost preluat de la Parchetul Judecătoriei Tulcea de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică pe data de 12 august 2010, în contextul în care ancheta desfăşurată de procurorii tulceni începuse în luna februarie 2008. Astfel, la mai mult de doi ani de la accidentul provocat de Oana Georgescu, procurorii tulceni abia dispuneau efectuarea unei a treia expertize. Iar aceasta, în contextul în care, încă din 20 martie 2008, Oana Georgescu era urmărită penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În cursul anului trecut, când dosarul încă se afla la ei, procurorii tulceni ne-a transmis că „în cauză au fost efectuate două expertize tehnice, însă având în vedere că existau numeroase contradicţii între concluziile experţilor desemnaţi în cauză (...), dosarul a fost înaintat la Institutul Naţional de Expertiză Criminalistică Bucureşti, pentru efectuarea unei noi expertize tehnice". Cu toate acestea, încă de la producerea accidentului, familiile celor doi oameni care şi-au pierdut viaţa din cauza Oanei Georgescu îşi exprimau suspiciunile cu privire la parţialitatea de care s-ar fi bucurat la Tulcea nepoata fostului şef de la Cercetări Penale.

Povestea unui accident

Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, tragedia s-a petrecut pe 9 februarie 2008, la ora 6.00, când, aflată la volanul Volvo-ului său, pe DN 22/F87, Oana Georgescu a derapat într-o curbă deosebit de periculoasă şi a intrat într-o Dacia 1300, care circula pe sensul opus şi la volanul căreia se afla Petrişor Marinescu. Pasagerii din Dacia erau Valerica Vascanici şi soţul său, Petrică Vascanici. La curba de la intrarea în Tulcea, Petrişor Marinescu a apucat să vadă cum un Volvo se apropia cu viteză de ei. În momentul următor, s-a produs impactul. Petrişor Marinescu şi Valerica Vascanici au decedat pe loc. Petrică Vascanici a fost transportat de urgenţă la spital, cu multiple traumatisme. După mai bine de doi ani în care dosarul a zăcut la anchetatorii tulceni, cazul a fost preluat, pe 12 august, de Parchetul General. Preluat de procurorii bucureşteni pentru a se elimina suspiciunile de părtinire ce existau deja în cauză, dosarul se află încă în lucru la Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii