Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii din Turcia, Austria si Tara Galilor, la Tuzla (galerie foto)

ro

20 May, 2010 04:06 2182 Marime text
tuzla.jpgTuzla este zilele acestea gazda unor delegaţii de copii şi cadre didactice venite din patru ţări străine pentru a participa la o activitate derulată în cadrul Programului Comenius.

Potrivit coordonatorului de proiect, Camelia Şoptelea, 26 de copii din Turcia, Austria, Polonia şi Ţara Galilor, însoţiţi de cadre didactice, vor participa la o serie de activităţi în cadrul Programului Comenius. Pe timpul celor patru zile de şedere în Tuzla, copii din cele patru ţări vor fi găzduiţi de familii de români, având astfel ocazia să ia contact cu obiceiurile şi modul de viaţă de la noi. La rândul lor, 18 copii din Tuzla incluşi în acest program, au fost găzduiţi de familii poloneze în 2009, când s-au deplasat în Polonia, şi de familii austriece, în februarie anul acesta, când au vizitat Austria. Coordonatorul de proiect ne-a declarat că urmează ca partea română să efectueze o deplasare în noiembrie, în Ţara Galilor, iar în luna mai, anul viitor, în Turcia.

„Sunt sigur de faptul că, la finalul acestor zile, imaginea pe care o veţi avea, va confirma ospitalitatea specific românească", le-a declarat primarul comunei, Constantin Micu, oaspeţilor care au poposit la primărie. „Astăzi, comuna Tuzla este în sărbătoare datorită prezenţei voastre aici. Sperăm să petreceţi câteva zile de neuitat alături de noi", le-a urat la rândul ei, directoarea Şcolii Tuzla, Afrodita Marcoşanu. Primarul Micu a primit de la oaspeţii din Polonia un clopoţel ca simbol al prietenii, bomboane de la cei din Austria şi un şal de la reprezentanţii Turciei.

Oaspeţii, în vizită în Delta Dunării

Activitatea derulată în cadrul Programului Comenius la Tuzla este intitulată „From her story, to his story", scopul fiind acela de a-i ajuta pe copii să conştientizeze faptul că „există diferenţe sociale, dar că actualmente femeile s-au emancipat", ne-a declarat coordonatorul proiectului.

Programul Comenius sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea la stagii de formare iniţială şi continuă pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie. Programul urmăreşte să implice în activităţi educaţionale de cooperare cel puţin trei milioane de elevi până în anul 2013.

Primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, ne-a declarat că oaspeţii urmau să plece ieri, într-o excursie în Delta Dunării, urmând ca apoi să viziteze aerodromul din Tuzla şi să facă o plimbare cu avionul. „Din mai multe şcoli rurale, Şcoala Tuzla a câştigat acest proiect educaţional", a adăugat primarul Micu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii