Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine îi acoperă? Taximetriştii ilegali ai Constanţei

ro

31 Aug, 2012 01:00 4662 Marime text
DESCHIDEREtaxi-masinitaxispitaluljudetean.jpg„Unii sar la bătaie. Este o maşină, CT 62 GOE, un Matiz cu numărul de licenţă 1777 înscris pe maşină, care nu are autorizaţie, nimic"

Străzile Constanţei sunt „încărcate" de taxiuri. Majoritatea locurilor cu vad sunt blocate de maşinile galbene care-şi caută clienţi. Cine nu s-a lovit de taxiuri în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, în faţa Gării ori în zona City Park Mall? Câţi dintre şoferi nu i-au mustrat printre dinţi şi au ocărât autorităţile pentru că nu iau măsuri în aceste cazuri? Totuşi, taximetriştii sunt tot acolo, zi de zi, blocând accesul sau intersecţiile. Dar cine le poate face ceva? Probabil că nimeni, din moment ce până şi pe strada Nicolae Iorga, în zona SCJU, acolo unde li s-a amenajat un spaţiu nou, taximetriştii preferă să-şi ţină maşinile în plină stradă, uneori şi în paralel, câte două, pentru a discuta fără a coborî de la volan, încurcând circulaţia celorlalte autoturisme. Licenţele de taxi sunt eliberate de Serviciul de Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, condus de Liviu Pătraşcu. Controlul, pe teren, îl face Poliţia Locală, dar cu anumite atribuţii.

taxi-DanielBratu.jpg„Zilnic, aplicăm sancţiuni, au fost ridicate licenţe, am trimis sesizări către serviciul din Primărie care face asta. Ne lovim mereu de aceleaşi probleme. Am găsit şi licenţe false. Facem controale în comun cu Poliţia Rutieră", a declarat Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale. Din păcate, nu i-am putut contacta nici pe Liviu Pătraşcu, nici pe Constantin Dancu, şeful Poliţiei Rutiere.

Pericol: „Unii sar la bătaie"

taxi-LicaNeagu05.jpgMarin Neagu, preşedintele Camerei taximetriştilor face apel către autorităţi să stopeze valul de infracţiuni pe care le fac şoferii de taxi. Neagu spune că, în Constanţa, există 1890 de licenţe aprobate prin Consiliul Local, însă maşinile de pe piaţă sunt mult mai multe. Prin tehnici ilicite, taximetriştii clonează licenţe ori le falsifică şi folosesc „pisicuţele". „Credeţi că nu ştie Poliţia? Cel care pune aşa numitele pisicuţe stă pe strada cu Secţia 4 de Poliţie. Nu îi văd poliţiştii pe taximetrişti? Sau Poliţia Locală... care are unele legături cu taximetriştii? Unii dintre ei nici măcar nu au licenţă. La Spital, spre exemplu, sunt Matizuri care în loc de numărul de licenţă au dungi negre. Mă gândesc şi la clienţi, pot fi în pericol", a declarat Neagu. Şeful Camerei Taximetriştilor spune că zonele cu probleme sunt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, City Mall şi magazinul Tomis. „Unii sar la bătaie.IMG-20120814-WA0001.jpg Este o maşină, CT 62 GOE, un Matiz cu numărul de licenţă 1777 înscris pe maşină, care nu are autorizaţie, nimic. A şi sărit la mine, la bătaie. Aşa fac unii, sar la bătaie. Solicit parlamentarilor constănţeni să urgenteze votul modificărilor la Legea Taximetriei, care se află la votul final şi prevede sancţiuni foarte dure. De aşa ceva avem nevoie pentru a aduce situaţia la normal. Din păcate, avem taximetrişti corecţi care suferă din cauza imaginii create de cei care lucrează ilegal", a mai precizat Marin Neagu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • haahaa 31 Aug, 2012 05:29 politia locala mai mult ii pazeste decat sa-i sanctioneze!