Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru multifuncţional în localitatea Tuzla

ro

26 Jan, 2011 01:56 3107 Marime text
cap_6.jpgÎn centrul localităţii Tuzla se va construi un centru multifuncţional. Noul obiectiv va fi amplasat chiar în perimetrul în care este situat actualul Cămin cultural.

Centrul multifuncţional, care va funcţiona şi pe post de casă de cultură, va fi ridicat cu fonduri de dezvoltare urbană atrase de Zona Metropolitană. Valoarea investiţiei se cifrează, potrivit primarului Constantin Micu, la 500.000 de euro. Clădirea va fi construită în regim P+1, va avea o parcare încăpătoare şi un design modern, incluzând un turn cu ceas, de la care toţi locuitorii comunei vor afla ora exactă. „Noua clădire, prin arhitectura ei, va înfrumuseţa centrul localităţii, schimbând înfăţişarea ei", ne-a declarat primarul Constantin Micu. Edilul a precizat că lucrările de construire a noului imobil ar putea începe din această primăvară. Peisajul din centrul localităţii ar putea avea în curând încă un element nou. În sensul giratoriu de pe DN 39 va fi amplasat un avion în conservare, ca emblemă pentru comuna Tuzla, care dispune de un aerodrom.

Sat pescăresc, parc şi loc de joacă pentru copii

Tuzla_.jpgÎn curând, constructorul selectat prin licitaţie, sub îndrumarea autorităţii locale, va demara construirea satului pescăresc ce se va ridica pe balta Tuzla. „Urmează ca Guvernul să aprobe banii pentru investiţie şi să dăm drumul la lucrări. Imediat ce se dau banii, vom începe dragarea bălţii. Profităm de vremea rece ca să nu miroasă prea tare. E de preferat ca această procedură să se facă în sezonul rece", a precizat primarul Constantin Micu.

Lângă parcul pescăresc, administraţia locală din Tuzla va amenaja un parc în suprafaţă de 2.000 mp. Investiţia menită să înfrumuseţeze zona turistică va fi susţinută de la bugetul local. „Vrem să facem un parc frumos, cu pistă pentru carting şi spaţiu pentru dat cu rolele şi tot acolo să amenajăm şi un loc de joacă pentru copii", a subliniat edilul.

Lucrările de modernizare a Şcolii Tuzla sunt în toi

O altă investiţie aflată în derulare în momentul de faţă în Tuzla este reabilitarea şcolii generale. „Vom avea o şcoală ultramodernă, cu uşi şi ferestre noi, parchet laminat, instalaţie electrică nouă, mobilier nou, acoperiş de calitate cu tablă Lindab, şase săli de clasă noi şi laboratoare moderne", a afirmat Constantin Micu.

La capitolul realizări, edilul din Tuzla a trecut alţi trei kilometri de asfalt. Au fost asfaltate străzile Costineşti, Morii şi Pasajului şi urmează să fie reabilitate în acelaşi mod strada Farului şi celelalte străzi care au canalizare. Primăria Tuzla a depus spre finanţare, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, un proiect privind asfaltarea altor 35 km de drumuri interioare. Investiţia ar putea fi finanţată prin Programul privind reabilitarea şi modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes local şi judeţean.

Canalizare şi blocuri ANL

Un alt proiect prioritar, depus la Administraţia Fondului de Mediu, este şi cel privind realizarea a 20 km de reţea de canalizare. „Doi kilometri vrem să îi facem în cartierul situat spre mare, iar restul să completăm reţeaua din localitate, ca să fie funcţională", a precizat Constantin Micu. Potrivit primarului, la Tuzla va demara în curând o nouă etapă de construire de locuinţe pentru tineri prin ANL. Noul bloc va cuprinde 24 de unităţi locative, dintre care trei garsoniere, iar restul apartamente. Autoritatea locală va aloca fonduri de la bugetul propriu al comunei pentru finalizarea interiorului Bisericii „Sfânta Treime", a cărei construcţie a demarat în 1995. O prioritate pentru administraţia locală condusă de Constantin Micu este şi construirea unei creşe. Dacă va fi finanţat, obiectivul va fi amplasat lângă dispensar. Primăria intenţionează, de asemenea, să înfiinţeze o asociaţie sportivă, care ar putea avea denumirea „Farul" Tuzla, şi care să reprezinte comuna în competiţiile sportive. Asociaţia ar putea fi înfiinţată în parteneriat cu un agent economic ce se va angaja să plătească utilităţile pentru sala de sport.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii