Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru de depistare a deficientelor de auz in cadrul Spitalului privat de obstetrica - ginecologie Euromaterna

ro

07 Jun, 2010 03:44 1874 Marime text

euromaterna.jpgMomentul naşterii unui copil este un moment unic pentru părinţi, de o mare încărcatură emoţională. Ulterior acestui moment, pot apărea aspecte ce pot umbri această bucurie, aspecte cum ar fi deficienţele de auz. Bebeluşii cu probleme ale auzului - bebeluşii hipoacuzici - se comportă la fel ca şi cei cu auz normal, aceste deficienţe neputând fi astfel observate cu uşurinţă în primele luni de viaţă.

Deoarece hipoacuzia este tot mai des intâlnită la bebeluşi, au fost deschise centre de testare a auzului la nou-născuţi. Dacă până de curând astfel de centre funcţionau numai la Bucureşti şi Timişoara, spitalul privat de obstetrică-ginecologie Euromaterna din Constanţa a inaugurat un astfel de centru în cadrul ambulatorului său, singurul de acest fel din sud-estul României.

Testarea este efectuată de un medic specializat în astfel de examinări, dr. Victor Loghin, medic primar O.R.L. Atât medicul specialist ce realizează aceste testări cât şi medicii neonatologi pediatri ai spitalului Euromaterna susţin acordarea unei importanţe majore surdităţii copilului, întrucât pierderea de auz suferită la o vârstă fragedă va determina urmări grave asupra dezvoltării vorbirii, achiziţionării limbajului şi dezvoltării cognitive, ceea ce va influenţa decisiv calitatea vieţii emoţionale şi sociale a copilului.

Testarea realizată în cadrul spitalului Euromaterna se efectuază prin intermediul unui aparat de otoemisiuni acustice, rezultatulşi interpretarea sa eliberându-se în câteva minute. Această examinare a bebeluşului este una nedureroasă, neinvazivă, copilul nesimţind nici o durere în timpul acestei testări.

Studiile realizate în domeniu relevă faptul că este esenţial ca această testare să se realizeze cât mai precoce, după prima săptămână de naştere, pentru că deficienţa să poată fi tratată mai eficient. În lipsa unei astfel de testări părinţii depistează hipoacuzia la 3 sau 4 ani, când deja este târziu pentru a asigura o dezvoltare optimă a vorbirii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii