Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Case pentru tineri, la Techirghiol, de Dragobete Primarul Adrian Stan a dat in folosinta locuintele ANL (galerie foto)

ro

25 Feb, 2010 03:46 4468 Marime text
techirghiol.jpgAutoritatea locală a împlinit visul a 24 de tineri, de a avea o casă. Primăria intenţionează să demareze construcţia altor două blocuri prin ANL

Administraţia locală a oraşului Techirghiol a inaugurat ieri, locuinţele construite prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Este vorba despre un bloc cu 24 de locuinţe, situat pe str. Alexandru Puşkin, nr. 3B, adică foarte aproape de centrul oraşului. Aşadar, 24 de tineri, cu vârste de până în 35 de ani, şi-au văzut ieri împlinit visul de a avea o casă. Primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, a tăiat panglica inaugurală alături de constructorul locuinţelor. Edilul a declarat că momentul este cu atât mai special cu cât tinerii şi-au primit cheile de la case chiar în ziua de Dragobete. „Am ales acest moment pentru că astăzi este o zi deosebită pentru cei care se iubesc, este o sărbătoare românească, iar beneficiarii sunt tineri de până în 35 de ani", a afirmat primarul Adrian Stan. Potrivit edilului oraşului, construcţia blocului de pe str. Alexandru Puşkin a demarat în septembrie 2008, astfel că lucrările au durat mai puţin de un an şi jumătate. Apartamentele au balcoane ample, iar încăperile sunt spaţioase. Locuinţele sunt fie garsoniere, fie apartamente cu două camere, fie cu trei. Cele cu trei camere au două băi. Printre beneficiarii apartamentelor date în folosinţă ieri, se numără şi persoane cu dizabilităţi. Prin proiect, aceste locuinţe au fost amplasate la parter şi au dotări corespunzătoare persoanelor cu nevoi speciale.

Încă 48 de apartamente, pe str. Vasile Alecsandri

Primarul Adrian Stan a precizat că intenţionează să construiască alte două blocuri prin ANL. Edilul a subliniat că cererea este mare, mai ales din partea tinerilor căsătoriţi. „Mai avem încă 48 de apartamente depuse la ANL, sper să începem lucrările anul acesta. Mai avem încă 50 de locuri date la tinerii căsătoriţi. În limita posibilităţilor, vom ajuta pe toată lumea. Sunt sigur că sunt şi unii care regretă că nu au fost ei care nu au putut să intre, sunt sigur că vor înţelege. Sper ca, în mandatul meu, să ajut cât mai mulţi tineri", a declarat primarul oraşului Techirghiol. Potrivit edilului, se intenţionează ca următoarele două blocuri să fie construite foarte aproape de amplasamentul blocului inaugurat ieri, mai exact pe str. Vasile Alecsandri. Potrivit viceprimarului Adriana Şlincu, chiria pentru locuinţele ANL variază între 60 lei, pentru o garsonieră, şi 130 lei pentru un apartament cu trei camere. Legislaţia actuală permite ca locuinţele ANL să poată fi cumpărate de chiriaşi după un an în care au locuit în ele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nu conteaza.... 27 Feb, 2010 01:22 "Autoritatea locală a împlinit visul a 24 de tineri, de a avea o casă"....Doamna Manuela Moldoveanu inainte de a scrie acest articol v-ati documentat catusi de putin? Care tineri doamna?Cumnata D-nei Logofatu Indiran (fost consilier local PD-L actual director al S.B.Techirghiol),sotia D-lui consilier PNL Saileanu Marius si cumnata acestuia, sora D-nei viceprimar, fratele D-lui Soceanu Iulian...si exemplele pot continua pot fi incadrati in categoria TINERILOR CARORA LI S-A IMPLINIT VISUL DE A AVEA O CASA?
  • mache 25 Feb, 2010 07:08 agentia imobiliara a repartizat apartamentele fetitelor dulci si odraslelor consilierilor,dupa criterii numai de ei stiute.e vremea excrocilor si cadavrul ambulant si-a facut numarul.