Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Controlează-ţi diabetul", la Constanţa

ro

05 Jul, 2012 01:00 2008 Marime text

În acest an, Constanţa va fi gazda Campaniei „Controlează-ţi diabetul", ediţia a II-a, manifestare care se va desfăşura în perioada 7 - 8 iulie, sub organizarea ştiinţifică a Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Constanţa.

Evenimentele organizate în această perioadă au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc care determină apariţia bolii, îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet, precum şi implicarea autorităţilor în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România.

Pe 7 iulie se va organiza un simpozion la care vor fi invitaţi peste 150 de medici diabetologi, nefrologi, internişti şi medici de familie. În cadrul evenimentului, care va avea loc la Hotel Malibu, sala Ovidiu, vor fi prezente nume mari din diabetologia românească, dintre care amintim: prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, prof. univ. dr. Maria Moţ, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, conf. univ. dr. I. Andrei Vereşiu, prof. univ. dr. Amorin Popa, prof. univ. dr. Constantin Ionescu Tîrgovişte, şef lucr. dr. Doina Ecaterina Tofolean, şef lucr. dr. Marius Toringhibel, dr. Simona Mirela Nicodim.

Înscrierile pentru simpozionul ştiinţific se fac pe site-ul Campaniei „Controlează-ţi diabetul", www.controleaza-diabetul.ro . Participarea este gratuită, pe baza înscrierii online. Evenimentul este creditat cu puncte EMC.

De asemenea, vor avea loc şi activităţi dedicate publicului larg, în intervalul 09.00 - 19.00. Constănţenii sunt invitaţi să îşi testeze gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilată la cortul special amenajat din zona Casino Mamaia.

Pentru că educaţia în diabet este foarte importantă, va fi amenajat un cort dedicat educaţiei în diabet, de unde veţi putea afla cele mai noi informaţii de la specialişti în domeniu. Acesta va fi amplasat în zona complexului comercial City Park Mall, la intrarea în Parcul Tăbăcărie, în intervalul 09.00 - 19.00.

De asemenea, tot în ziua de 8 iulie, vor fi desfăşurate activităţi sportive - pentru că mişcarea este bună pentru sănătate -, de la aerobic pe plajă la jucat volei pe plajă.

Campania „Controlează-ţi diabetul", ediţia Constanţa este iniţiată de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii