Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brailoiu ar putea anula titlurile de proprietate de la Vadu - Corbu din 2004

ro

17 Feb, 2009 01:19 1917 Marime text

Prefectul Liviu Brăiloiu a declarat că există posibilitatea să ceară în instanţă anularea titlurilor de proprietate din zona Grindul Chituc emise din 2004, după ce au fost aduse la cunoştinţă o serie de nereguli referitoare la inventarierea zonei în domeniul privat al comunei Corbu.

Potrivit unui comunicat remis de Instituţia Prefectul judeţului Constanţa, în cursul zilei de azi, prefectul Liviu Brăiloiu a emis Ordinul Prefectului nr 79/2009, prin care a revocat Ordinul Prefectului nr. 752/2008. Acesta  face referire la constituirea Comisiei de delimitare cadastrală a comunei Corbu cu unităţile administrativ teritoriale Săcele şi Mihail Kogălniceanu. Motivul care a stat la baza acestei decizii a fost reprezentat de existenţa pe rolul Parchetului a unui dosar penal, nr. 1531/P/2007, al cărei obiect este constituit din rapoartele întocmite de Corpului de Control al MAI în 2006 şi  2007. Conform notei, primul dintre rapoarte a fost întocmit în urma sesizărilor făcute de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, iar cel de-al doilea ca urmare a neregulilor semnalate de către Paul Cononov, la acel moment Guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. După cum evidenţiază raportul Ministerului Administraţiei şi Internelor a constatat o serie de nereguli şi falsuri cu privire la inventarierea terenului de pe Gridul Chituc în domeniul privat al comunei Corbu, prin existenţa a 3 variante ale Hotărârii de Consiliu Local Corbu nr. 48/16.12. 2004, cu acelaşi număr de înregistrate, dar conţinut diferit. Prefectul a anunţat că dacă cele aduse la cunoştinţă vor fi confirmate, va trece la acţionarea în instanţă, cerând anularea titlurilor de proprietate din zona Grindul Chituc emise din 2004. Printre motivele care au cotribuit la emiterea ordinului nr 79/2009 ar fi numeroasele nereguli semnalate de cetăţeni în legătură cu grupurile de interse care s-ar afla în spatele afacerii Grindul Chituc.

Grindul Chituc este apreciat drept o zonă cu un potenţial economic uriaş în judeţul de la malul mării  fiind declarat arie protejată. Acesta s-a aflat, până nu demult, sub protecţia Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, la acest moment făcând obiectul retrocedărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii