Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociat la 78 de firme, in vizorul Garzii Financiare

ro

17 Jun, 2009 02:21 2885 Marime text

garda_financiara_radu_cristian_07.jpgAdministratorul unei societăţi a prejudiciat statul cu 12 milioane de lei

Încrengătura firmelor legate de SC Alfarom Quantum SRL Constanţa, care a intrat în vizorul Gărzii Financiare după ce a prejudiciat statul cu peste 12 milioane de lei, pare să fie mult mai mare decât s-a crezut iniţial. Administratorul societăţii este acţionar în alte 77 de firme. 

Potrivit declaraţiilor lui Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa, verificările întreprinse la Alfarom 2000 SRL (în realitate denumită SC Alfarom Quantum SRL) au scos la iveală faptul că societatea a comercializat peste 51.000 de tone de cereale şi a prestat servicii de transport în valoare de aproape 41.000.000 de lei către o altă firmă din Constanţa. Pentru că operaţiunile nu au fost înregistrate în contabilitate şi nu au fost declarate la organele fiscale teritoriale, firma a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 12.052.143 de lei. În cauză, a fost întocmită o sesizare penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, dar a fost înştiinţată şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, pentru a calcula cu exactitate prejudiciul creat. Conform sursei citate, SC Alfarom şi-a schimbat sediul social în Bucureşti şi are ca administrator un cetăţean suedez. Totuşi, din cercetări a reieşit faptul că încrengătura firmelor care se leagă de SC Alfarom Quantum SRL Constanţa este mult mai mare decât s-a crezut iniţial.

Povestea Alfarom 2000

SC Alfarom 2000 SRL (denumirea anterioară a SC Alfarom Quantum SRL) a fost fondată de o anume Adriana Simona Grosu, din Valu lui Traian, şi avea sediul social pe strada Maramureş nr. 158, din Constanţa. În septembrie 2008, firma a fost cesionată cetăţeanului irakian Ahmed W. Morad, de 26 de ani, şi cetăţeanului suedez Behrang Kianzad, de 30 de ani. Ulterior schimbării acţionariatului, firma îşi schimbă şi sediul social, mutându-se în Bucureşti, dar şi numele şi, astfel, devine SC Alfarom Quantum SRL, cu numărul de ordine în Registrul Comerţului J40/16653/2008, din 30 septembrie 2008. Capitalul social subscris al societăţii este de 200 de lei, iar obiectul de activitate este „comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare". Cei doi asociaţi ai firmei sunt Morad şi Kianzad, fiecare cu câte 50%, iar funcţia de administrator îi aparţine cetăţeanului suedez, fiind numit pentru patru ani. Foarte interesant, în timp ce Ahmed W. Morad este acţionar în alte patru firme, respectiv Europrod Fix Exim SRL, Total Rom - Euro SRL, Asco Trading & General Contracting SRL şi, respectiv, Muacse Trading SRL cetăţeanul suedez este asociat, în total, în nu mai puţin de 78 de societăţi. Cu toată aplecarea sa spre lumea afacerilor, la doar 30 de ani, pare mai degrabă greu de crezut că cetăţeanul suedez a fost într-atât de întreprinzător încât să-şi treacă în palmares aproape 80 de societăţi la care este acţionar. Nu ar fi exclus ca investigaţiile efectuate la cele 78 de firme să scoată la iveală fapte care mai de care mai interesante.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • NIMROD 17 Jun, 2009 10:33 Si eu te pup. Dar milioanele alea esti sigur ca s-au dus in Suedistan? Nu=i asa ca te simti cu musca in borcanu cu zacusca?
  • Me 17 Jun, 2009 08:53 Poate ne spui si ce inseamna "să scoată la iveală fapte care mai de care mai interesante." Poa` sa fie actionar si la 100 de firme, ce e asa extraordinar de suspicios...sunt manageri de top la varsta de 25-26 de ani asa ca sa nu te surprinda. Personal, imi place de tine, iti citesc mai toate articolele dar cu asta ai cam dat o in bara ...Fii mai atenta, adica o fata care a excelat prin scolile ce le-a absolvit sa scrie doar sa umple pagina,e pacat. Te pup.