Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltu', gardu' si leopardu' Gropile Constantei, „ametite" prin plombare (galerie foto + video)

ro

22 Mar, 2010 22:49 4120 Marime text
cap_1.jpgShapir Structures, firma care se ocupă de asfaltări/plombări are acţionariat israelian şi este implicată şi în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri de pe Baba Novac

În ciuda faptului că primarul Radu Mazăre crede că la noi este „parfum" şi că gropile chiar nu reprezintă o problemă pentru constănţeni, realitatea din... teren ne arată un cu totul alt tablou.

O simplă plimbare cu maşina prin Constanţa ar scoate din minţi chiar şi cel mai calm pământean. Nu există străduţă sau arteră principală de circulaţie pe care să nu ne lovim de coşmarul oricărui şofer: gropile. Fie că sunt mici, dar dese... sau mari de-ţi rupi autoturismul în ele, găurile din asfalt sunt nelipsite. Şi asta, după cum am mai spus, în ciuda imaginii idilice pe care Mazăre o are despre oraşul pe care îl păstoreşte şi despre străzile sale. În urmă cu ceva săptămâni, atunci când se mândrea cu „parfumul" străzilor constănţene, primarul a pus pe seama vremii neprielnice întârzierea lucrărilor de reparate a străzilor. Spunea atunci, la numai câteva zile de la întoarcerea din Brazilia, că se aşteaptă vremea bună pentru ca drumarii să se apuce de treabă, pentru că totul este punct la punct şi bani există.

gropi_1.jpgCâte-un pic, pic, pic...

Aşa că, odată cu venirea căldurii, muncitorii de la firma Shapir Structures care, în colaborare cu Ashroich se ocupă de repararea drumurilor noastre, au ieşit pe străzi, la decopertat. Numai că, bucuria nu ne poate fi de lungă durată, din moment ce reprezentanţii SCIL Confort Urban spun că de fapt nu se asfaltează, ci doar se plombează. Cu alte cuvinte... se spoieşte, nu?! „Se repară gropile stricate astă iarnă. Vorbim despre Brătianu, Faleză Sud, Peninsulă, Aurel Vlaicu... se fac plombe mai sănătoase", spune Mugurel Voinescu, inginer-şef în cadrul SCIL Confort Urban. Evident, autorităţile vor să facă treabă bună, numai că se lovesc de mult prea multe probleme. Voinescu a explicat faptul că bulevardul IC Brătianu, spre exemplu, nu poate fi reparat aşa cum se cuvine până nu se va deschide centura Constanţei, iar traficul va fi redirecţionat pe acea arteră de circulaţie: „Vom face o plombare mai serioasă, v-am zis. Aurel Vlaicu va fi reperat în zona Anda. Podul din Km 4-5 se va închide şi se va repara total. Apoi se va face pe bucăţi. Este o problemă cu strada asta... nu are fundaţie şi va fi o lucrare de amploare". Şi aşa, încet, încet, oraşul va fi plombat. Până la asfaltare... şi maşinile constănţenilor îşi vor fi dat duhul de mult.

gropi_2.jpgCine ne asfaltează

Shapir Structures, firma care se ocupă de asfaltări/plombări are acţionariat israelian şi este implicată şi în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri de pe Baba Novac. Ne aducem aminte de „războiul" biletelor la ordin şi de declaraţiile bătăuşe ale edilului Constanţei. Modul în care Radu Mazăre a luptat pentru eliminarea OUG 75/2009 a putut fi observat cu uşurinţă. Şi-a motivat aprigul „atac" împotriva stopării emiterii de bilete la ordin de către primării şi consilii judeţene prin faptul că Ordonanţa de Urgenţă ar pune beţe în roate multor proiecte importante ale municipalităţilor. „Bătălia" a avut loc pe 20 iulie 2009. În stilu-i caracteristic, Mazăre se plângea atunci că, prin această Ordonanţă, i s-a luat „aerul". În fapt, şeful administraţiei publice locale se bătea pentru banii Shapir-ului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • La ce foloseste? 25 Mar, 2010 16:04 Verificati sos.Mangaliei portiunea gara-str.Marcovici,si ve-ti vedea acolo imagini ca de la bombardament. Nici trotuare nu exista. Sau poate ca au existat in urma cu vreo 40 de ani. Dar exista o societate de paza care a taiat 6 copaci frumosi pentru a putea fi parcate mai multe masini.La anumite ore ,sunt parcate si 15-18 masini.Asadar, pietonii merg prin gropile de pe sosea, laolalta cu mijloacele de transport in comun.Ar mai putea fi interesant si aspectul din statia microbuzelor, unde se racneste la urechile trecatorilor: "haide-ti la Mangalia....." si aurolacii, barbati in toata firea, care acolo fac mancare,acolo isi fac nevoile,iar la lasarea serii este riscant sa treci prin acea zona.