Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel primit pe contul de Facebook Abandonaţi de pompieri, căţeii îngropaţi în WC-ul public îşi caută stăpâni (video + galerie foto)

ro

21 Mar, 2011 02:10 1724 Marime text
cap_6.jpgÎn urmă cu mai bine de două săptămâni, un om al străzii a fost îngropat de viu sub o placă de beton ce acoperea un WC public dezafectat.

Alături de el avea şapte căţeluşi abia fătaţi. Toate ştirile prezentate de posturile de televiziune ne arătau cum pompierii, înduioşaţi de puii de patruped, au promis că-i vor adopta şi că vor avea grijă de ei. Numai că, după închiderea camerelor de filmat situaţia nu s-a mai desfăşurat conform planului. Aici intervine în poveste Florentina Raiciu, cea care şi acum are grijă de cei şapte căţeluşi şi le caută stăpâni care să-i iubească şi să-i îngrijească şi care ne-a lansat mesajul de ajutor pe contul de Facebook al cotidianului nostru.

catei.jpg„Nimeni nu ştie că, de fapt, omul acela al străzii îi luase după el în WC-ul public dezafectat pentru că de dimineaţă veniseră hingherii şi o luaseră pe mămica lor. Pompierii au spus că îi vor adopta, dar nu au făcut-o. Eu sunt voluntar la o asociaţie şi am fost sunată de domnul Murat (nr. Zeadin Murat de la Protecţia Animalelor) să mă duc să iau căţeluşii, pentru că el nu putea, că avea musafiri", povesteşte salvatoarea celor şapte suflete. I-a găsit zăcând într-o groapă făcută în pământ. A fost atât de înduioşată de ei încât a decis să îi ia acasă: „Nu aveau nici măcar ochi. Cum poate crede cineva că ar fi avut vreo şansă să supravieţuiască în această situaţie? Am chemat un taxi şi i-am luat acasă. I-am hrănit cu biberonul, am avut grijă de ei, iar acum s-au făcut mari, au ochişori şi mănâncă singuri, chiar şi bobiţe speciale pentru câini. Sunt deparazitaţi atât intern, cât şi la exterior. Însă, din păcate, nimeni nu vrea să-i ia... chiar dacă sunt nişte căţeluşi extraordinari". Contactat telefonic, colonelul Traian Oprea, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că nu ştie cum ar fi trebuit să reacţioneze angajaţii săi în astfel de situaţie. Cât despre datoria pompierilor de a salva atât vieţile oamenilor, cât şi pe cele ale animalelor, şeful ISU a fost foarte... hotărât: „Dar ce, nu i-au salvat?!".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii