Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aici sunt banii Semafoare de decor, tocătoare de fonduri

ro

09 Jun, 2011 00:00 2307 Marime text
cap_8.jpgTrei semafoare pentru care municipalitatea a investit bani serioşi stau inutile, pe culoarea galben intermitent, în intersecţiile din oraş, fără ca serviciile abilitate din cadrul Primăriei Constanţa să le dea în funcţiune, pe motiv că, în loc să fluidizeze circulaţia, mai mult o încurcă.

Până la acest moment, vorbim despre trei semafoare din intersecţii importante din oraş, care tronează doar ca elemente de decor. Unul dintre acestea, cel aflat la intersecţia străzii Caraiman cu bulevardul Aurel Vlaicu, a fost demontat chiar la începutul acestei săptămâni, dat fiind că în zona amintită se va amenaja un sens giratoriu prevăzut în planul de reabilitare a străzii, care, teoretic, ar trebui să fie gata până la mijlocul lunii iulie.

Celelalte două ar trebui să fluidizeze traficul la intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Nicolae Iorga, respectiv cu strada Bucureşti, fiind cunoscut faptul că toţi şoferii care ies de pe cele două străzi laterale blochează practic circulaţia. Am luat legătura cu şeful biroului Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanţa, Viorel Farcaş, care ne-a spus că şi el primeşte constant reclamaţii cu privire la cele două semafoare care sunt inutile. Teoretic, funcţionarea acestor semafoare ar fluidiza circulaţia, însă Farcaş ne-a spus că în cazul în care s-ar da în folosinţă, circulaţia în această porţiune de pe bulevard s-ar bloca total: „Putem să dăm drumul, dar vom bloca circulaţia. Vom aduce din nou această problemă pe ordinea de zi a comisiei de circulaţie. Au fost luate în calcul şi alte variante.semafoare_-_semafor_2.jpg Dacă se dă drumul la aceste semafoare, spre exemplu linie continuă la cele două intersecţii, iar şoferii să întoarcă abia la Trocadero sau la ICIL, însă deocamdată nu este nimic definitivat. Acestora le dăm drumul doar atunci când sunt evenimente şi delegaţii speciale. În patru ani, au fost şase astfel de cazuri, când semafoarele de pe traseul delegaţiilor au fost toate verzi pentru 15 minute maxim", a spus Farcaş. Acesta a mai precizat că se va consulta cu colegii săi şi zilele următoare ar putea face o probă să se vadă exact cum se circulă dacă semafoarele sunt puse în funcţiune.

În ceea ce priveşte investiţia, momentan inutilă, pe care primăria a făcut-o în aceste semafoare în urmă cu aproximativ patru ani, fiecare corp de semafor costă în jur de 16 milioane de lei vechi, fără montaj. Semaforizarea completă a unei intersecţii nu foarte mari plus montaj costă în jur de 15.000 de euro, în vreme ce o intersecţie mare, cum ar fi cea de la Dacia, de exemplu, ajunge municipalitatea la aproape 60.000 - 70.000 de euro.

Până când se vor pune în funcţiune cele două semafoare, singurii care au de pierdut sunt şoferii cu nervii întinşi la maxim de fiecare dată când vor să traverseze bulevardul, dar şi municipalitatea cu gaura în buget.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii