Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul României a adoptat propunerea legislativă privind accesul gratuit la Monitorul Oficial al României

ro

13 Apr, 2016 12:54 1747 Marime text
Deputatul Florin Gheorghe salută votul senatorilor din data de 11 aprilie 2016 pe marginea propunerii legislative iniţiate de acesta, privind accesul gratuit la varianta electronică a documentelor publicate în Monitorul Oficial al României:

Luni, Senatul României mi-a făcut o surpriză plăcută, votând pentru iniţiativa depusă de mine, înregistrată cu nr. L680/2015. Deşi iniţial Comisia juridică a Camerei superioare a Parlamentului întocmise un raport negativ, în plictiseală şi fără nici un fel de argument solid, plenul a decis că propunerea depusă de mine, în calitate de unic iniţiator, nu este doar una de bun simţ, dar şi una extrem de necesară, pentru a asigura accesul tuturor românilor, în mod gratuit, la varianta electronică a documentelor publicate în Monitorul Oficial. Le mulţumesc, pe această cale, colegilor senatori, care au lăsat de o parte orgoliile şi rivalităţile politice şi au legiferat în interesul celor pe care îi reprezintă.” 

Deputatul Florin GHEORGHE spune că majoritatea statelor europene oferă acces gratuit la varianta electronică a documentelor publicate în jurnalele oficiale naţionale. Cele tipărite sunt pretutindeni contra cost: „Jurnalul Oficial al Uniunii Europene este accesibil gratuit prin Internet pentru toţi locuitorii statelor membre. Dintre statele membre, România era printre ultimele state care oferea acces electronic gratuit la actele normative şi documentele publicate în Monitorului Oficial doar pentru 10 zile, după care taxa accesul la orice document şi limita informarea corectă a cetăţenilor. Am văzut argumentele pentru care toţi s-au opus acestei iniţiative şi anume că Regia autonomă Monitorul Oficial ar suferi teribil dacă ar lăsa accesul gratuit pentru varianta electronică de citire. Nimic mai fals! Iniţiativa mea se referă la accesul electronic, pe care Monitorul Oficial oricum îl face.

Deci nu înseamnă costuri suplimentare, iar argumentul este o mare minciună. Varianta tipărită rămâne contra cost, pentru că, evident, implică unele costuri suplimentare. Am toată încrederea ca în Camera Deputaţilor voi putea să-mi conving colegii deputaţi despre corectitudinea demersului iniţiat de mine şi, până în vacanţa parlamentară din vară propunerea mea legislativă să ajungă ea însăşi în Monitorul Oficial.”
a mai adăugat deputatul Florin GHEORGHE.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Deputat 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii