Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Propun amendarea legii astfel încât Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să fie obligată să controleze toate unităţile publice care au în grijă copii

ro

06 Apr, 2016 14:14 1614 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi: Propun amendarea legii astfel încât Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să fie obligată să controleze toate unităţile publice care au în grijă copii, inclusiv la nivelul asociaţiilor sportive sau culturale cu firme de grădiniţe. Solicit opinia instituţiilor abilitate
 
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat că lansează în dezbatere publică un amendament la legea pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului potrivit căruia Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să fie obligată să controleze toate unităţile publice în care se află copii, inclusiv la nivelul asociaţiilor sportive sau culturale care au firme de grădiniţe. Raeţchi a afirmat că solicită şi opinia instituţiilor abilitate.
 
“Am discutat cu numeroşi părinţi în  ultimele zile, inclusiv cu câţiva locuitori ai Sectorului 5 care au copiii înscrişi la grădiniţa din Cotroceni unde directoare îi agresa pe micuţi, dar şi cu jurişti.  Pentru a ne asigura că astfel de incidente traumatizante vor deveni din ce în ce mai rare, soluţia este una singură. Lansez în dezbatere publică un amendament la legea pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului potrivit căruia Direcţia Generală de Asistenţă Socială sau Protecţia Copilului să fie obligată să controleze toate unităţile publice în care se află copii, aşa cum sunt verificate acestea, la ora actuală, de pompieri sau de direcţia sanitară. Unele dintre aceste unităţi, respectiv asociațiile sportive și culturale care funcționează ca grădinițe, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul unităţii din Cotroceni, nu se află sub evidenţa Inspectoratelor Judeţene.”
 
Raeţchi a amintit că Inspectoratul Judeţean al Municipiului Bucureşti a recunoscut că aceste unităţi publice nu sunt controlate.
 
“Această modificare a legii este absolut necesară mai ales pe fondul numărului scăzut de creşe şi grădiniţe de la nivelul Bucureştiului în general şi al Sectorului 5 în particular, astfel că aceste grădiniţe în care comportamentele violente la adresa copiilor nu sunt sesizate și sancționate probabil nu sunt fenomen izolat. Nefiind supravegheate de autorităţile statului, aşa cum a recunoscut inclusiv purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Municipiului Bucureşti, aceste unităţi publice sunt scăpate de sub control şi copiii nu au niciun fel de protecţie. Nu cred că este întâmplător faptul că, în ultima vreme, cazurile de agresiune la adresa copiiilor în cadrul unor unităţi publice au crescut semnificativ şi trebuie să luăm măsuri în acest sens – prevenția nu este practicată îmn prezent în aceste cazuri”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii