Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 5 alimente pe care ar trebui să le eviţi

ro

14 Mar, 2014 10:32 1396 Marime text
Glazurile gata preparate
Sunt cele mai înşelătoare alimente deoarece, deşi foarte gustoase, conţin multe găsimi nesaturate. Acestea îţi cresc colesterolul, dar şi dimensiunile taliei. De asemenea, pot provoca boli de inimă sau diabet.

Produsele de patiserie
Deşi par alegerea potrivită pentru un mic-dejun luat în grabă, aceste alimente au un indice glicemic mare ce poate duce la probleme ale tenului, precum acneea şi la îmbătrânire prematură.

Băuturile carbogazoase
Toţi medicii nutriţionişti avertizează cu privire la efectele nocive pe care aceste băuturi le au asupra organismului uman. Un astfel de pahar de suc echivalează cu un pahar de apă în care adăugam 10 plicuteţe de zahăr, mult peste doza zilnică recomandată.

Pâinea albă
Deşi este un produs care există în alimentaţia noastră de ani de zile, pâinea albă nu are nicio valoare nutriţională. Conţine o cantitate mare de zahăr şi nu are capacitatea de a-ţi menţine senzaţia de saţietate decât pentru o perioadă scurtă de timp. Nu este necesar să renunţi complet la pâine pentru a avea o alimentaţie sănătoasă, doar înlocuieşte-o cu pâine din făină integrală sau cu cereale.

Alimentele prăjite în baie de ulei
Ştim deja că pentru o dietă funcţională alimentele trebuie fierte, coapte sau preparate pe grătar. Dar ştim câte efecte nocive au de fapt produsele prăjite? Pe lângă numărul foarte mare de calorii, pot cauza probleme seriose de sănătate, cresc nivelul colesterolului şi presiunea arterială. Acestea afectează sănătatea cardiovasculară  şi devii mai predispus la boli de inimă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii