Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banala rostopască, cel mai eficient remediu pentru afecţiunile ficatului

ro

29 May, 2014 22:20 3802 Marime text
Deşi este rar menţionată ca plantă terapeutică, rostopasca este folosită încă din antichitate pentru proprietăţile sale curative, garantând tratarea a numeroase afecţiuni. Utilizată sub formă de infuzie (ceai), suc, pulbere sau tinctură, această plantă este recomandată în special pentru tratarea afecţiunilor ficatului, garantând curăţarea acestuia. De asemenea, s-a dovedit că proprietăţile sale curative acţionează în tratarea fibromului uterin, a tumorilor benigne şi maligne şi a afecţiunilor pielii (precum negii).
În cazul bolilor hepatice, rostopasca este cel mai potrivit remediu. Poate trata hepatita A, hepatita B şi chiar ciroza hepatică. Acţionează şi asupra inflamaţiilor vezicii biliare determinate de drenarea defectuoasă a bilei. Cel mai eficient tratament cu rostopască în cazul bolilor de ficat se realizează prin administrarea de 0.5 grame de  pulbere, de patru ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu pauze de aproximativ o săptămână. În uzul intern, s-a dovedit că poate combate spasmele digestive, dischinezia biliară, indigestia, migrenele, herpesul bucal şi genital şi pancreatita.
Atenţie, supradoza de rostopască poate duce la gastroenterită, tuse, probleme de respiraţie, spasme digestive, paralizie temporară şi tulburări cardiace. Planta uscată este varianta cea mai puţin toxică, dar este indicat ca administrarea să se facă la îndrumarea unui medic. Este contraindicată copiilor şi femeilor însărcinate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii