Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Hai pe Net!” la Biblioteca Municipală Medgidia – filiala Nord

ro

17 Mar, 2016 11:27 1932 Marime text
 
Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord participă pentru al șaselea an consecutiv la campania de incluziune digitală ”Hai pe Net”. În săptămâna 14-20 martie 2016 se organizează activități adresate tuturor categoriilor de vârstă, tuturor celor care doresc să își dezvolte abilitățile digitale sau să afle mai multe despre pericolele ascunse la care se supun atunci când navighează pe internet.

A devenit deja o tradiție ca Biblioteca Municipală Medgidia – filiala Nord să se implice în activități din cele mai diverse, care vin în sprijinul comunității locale, atât în al tinerilor, cât și vârstnicilor. Biblioteca nu mai este de mult timp doar un loc de unde se pot împrumuta cărți. Dezvoltarea tehnologiei și apetența oamenilor către inovație și noutate a dus la o extindere a ariei de competență a bibliotecilor din Medgidia. Cu oameni bine pregătiți și dornici de muncă, sediile bibliotecilor au devenit un spațiu de socializare, de comunicare și de studiu. Programul „Hai pe net!” este unul dintre cele derulate la filiala Nord a bibliotecii, în cadrul căruia se organizează diferite activități pentru toți cei interesați de incluziunea digitală, navigarea în siguranță pe internet, securitatea datelor, formarea și dezvoltarea competențelor IT, precum și creșterea șanselor de angajare pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Zilele acestea, mai mulți elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” au venit la bibliotecă pentru a-și testa și dezvolta abilitățile și competențele digitale pe o platformă special creată pentru acest program. În același timp, și elevii mai mici au fost incluși în programul „Hai pe net!”. Elevii clasei a VI-a de la Școala „Spiru Haret” au fost invitați la o discuție despre două teme de interes în contextul actual: siguranța pe internet și pericolele ascunse în spatele monitorului și confidențialitatea datelor personale. Elevii au învățat despre cât de important este să nu divulge date personale unor necunoscuți întâlniți online sau despre pericolele care se pot ascunde în spatele unor persoane care sunt foarte prietenoase pe rețelele de socializare și nu numai.

Pe tot parcursul perioadei în care se desfășoară programul se vor organiza și ateliere prin care cei care nu au utilizat niciodată calculatorul să dea primul lor click alături de tinerii voluntari de la bibliotecă. Totodată, elevii din anii terminali, studenții și someri fac parte din grupul țintă. Activitățile campaniei vizează și absolvenții care se află în căutare de locuri de muncă, persoanele cu handicap, cei care provin din mediul rural sau un mediu defavorizat, precum și seniorii, persoanele de vârsta a treia.

            Ca prim obiectiv al programului este incluziunea digitală a cel puțin 250 de membri ai comunității locale și prezentarea acestora a avantajelor navigării pe internet.

Evenimentul derulat în România este parte integrantă a campaniei ”Get online week” (www.getonlineweek.eu) derulată la nivel European de către organizația Telecentre Europe (www.telecentre-urope.org). Campania “Hai pe net!” este o campanie de incluziune digitală organizată de Fundația EOS Romania în parteneriat cu biblioteci publice, telecentre, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania destinată atât destinată atât copiilor, cât și tinerilor, părinților și bunicilor. Vă așteptăm la bibliotecă!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii